Украйна ще е част от НАТО - въпросът не е

...
Украйна ще е част от НАТО - въпросът не е
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Украйна ще се присъедини към НАТО - въпросът не е дали, а кога

Украйна ще е част от НАТО - въпросът не е дали, а по кое време. Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. В Брюксел стартира двудневната среща на министрите на външните работи на пакта.

Доставката за оръжия за Украйна е акцентът в дебатите. Подкрепата за Киев би трябвало да е предвидима и по-стабилна, а да не зависи от двустранни съглашения, безапелационен беше Йенс Столтенберг.

А в Русия са подписани нови 100 хиляди контракта за военна работа

Необходим е дълголетен финансов инструмент и координиране на военните доставки за Украйна, съобщи още генералният секретар на Алианса.

Бъдещето на Украйна е в НАТО и ние би трябвало да подсигуряваме значимата крачка с присъединяването ѝ – това написа в обща декларация на външните министри на България, Естония, Литва, Латвия, Румъния и Словения по случай 20 години от присъединението им към Алианса.

Цветелина Петрунова ревизира обстоятелствата към изказванията

На форума страната ни е показана от вицепремиера и външен министър в оставка Мария Габриел.

В четвъртък с тържествена гала ще бъде маркирана 75-тата годишнина от основаването на военния съюз. По този мотив в Брюксел от Съединените щати с доста специфична защита беше докаран и първият автентичен контракт на НАТО. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР