Украйна се възстановява след руския обстрел срещу редица градове, включително

...
Украйна се възстановява след руския обстрел срещу редица градове, включително
Коментари Харесай

Загинали и ранени след руски удари срещу Днипро

Украйна се възвръща след съветския обстрел против редица градове, в това число Киев, Лвов, Одеса и Харков. От държавната енергийна компания на страната обявиха, че електропреносната мрежа е станала обект на над 10 ракетни удара.

Украинските управляващи оповестиха за починали и ранени при нахлуване против Днипро. Десетки в града останаха блокирани в жилищата си, откакто 9-етажен жилищен блок беше отчасти опустошен. Спасителните екипи използваха кран, с цел да стигнат до оживелите.
Това е жилищен квартал, тук няма военни уреди. Няма противовъздушна защита, няма военни бази. Ударени са цивилни, почтени. Не знам какво си мислят, за какво го вършат. Много е ужасно.
Иван Гарнюк, гражданин на Днипро

Според Киев съветските сили са изстреляли 33 ракети за едно денонощие, а множеството от тях са били свалени. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че „ съветският гнет “ може да бъде спрян единствено на фронта.

„ Врагът ще получи нашия отговор на бойното поле. Воините ни ще се погрижат за това “, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Според Киев боевете за Соледар не престават. В същото време основателят на паравоенната група „ Вагнер “ – Евгений Пригожин, популяризира видео, в което споделя, че градът е под съветски надзор. И отбелязва заслугите на наемниците си за това. Не може да се удостовери обаче по кое време и къде са снимани фрагментите.
Те се бият от доста години. В момента са може би най-опитната войска в света. Освен това извършват всички задания без значение. Имат изтребители, имат героични водачи, които не се опасяват да умрат.
Евгений Пригожин, основател на „ Вагнер “

Междувременно стана ясно, че Англия ще изпрати на Украйна артилерийски системи, както и танкове Challenger 2 – главните бойни машини на английската войска.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР