Украйна се превърна в най-големия получател на финансова помощ от

...
Украйна се превърна в най-големия получател на финансова помощ от
Коментари Харесай

Украйна вече е страната, получила най-много пари от САЩ след Втората световна война

Украйна се трансформира в най-големия адресат на финансова помощ от Съединени американски щати от края на Втората международна война насам, заяви The Washington Post. От февруари 2022 година насам, когато Русия нахлу в Украйна, от Вашингтон са отпуснали над 60 милиарда $ на нападнатата страна.

 

Това включва военни доставки на стойност повече от 43 милиарда $, както и финансова и филантропична помощ. Военната помощ включва: оръжия и съоръжение (23,5 милиарда долара); помощ за сигурността, в това число образование, консултантски и логистични услуги (18 милиарда долара); безплатни средства и заеми за закупуване на оръжия и съоръжение - в границите на програмата за задгранично военно финансиране (1,5 милиарда долара)

The Washington Post отбелязва също по този начин, че Щатите предоставиха на Украйна от държавния си бюджет към 20,5 милиарда $ финансова и над 2,6 милиарда $ филантропична помощ, в това число за подкрепяне на бежанците. Всичко гореспоменато възлиза на 66,2 милиарда $. Експертите на изданието съпоставят помощта със следвоенния проект " Маршал " за възобновяване на стопанската система на Европа след Втората международна война. Тогава той възлиза на към 150 милиарда $, поправени по отношение на инфлацията.

Източник Actualno.com

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР