Украйна се отказа от своя трети по големина ядрен арсенал.

...
Украйна се отказа от своя трети по големина ядрен арсенал.
Коментари Харесай

Зеленски пред ООН: Обединени трябва да спрем Русия, която е заплаха за всички

Украйна се отхвърли от своя трети по величина нуклеарен боеприпас. Тогава светът реши, че Русия би трябвало да се трансформира в страж на тази мощност. Историята обаче демонстрира, че точно Русия заслужава най-масово нуклеарно разоръжаване. И Русия го заслужава и в този момент - терористите нямат право да имат нуклеарни оръжия.


Но до момента в който нуклеарните оръжия остават на мястото си, всеобщото заличаване набира скорост. Русия трансформира в оръжия доста други неща, които се употребяват освен против нашата страна, само че и против всички ваши страни. Много конвенции лимитират оръжията, само че няма действителни ограничавания за потреблението на храната или пътищата като оръжия.

Русия е блокирала нашите черноморски и азовски пристанища и продължава да насочва ракети и дронове към дунавските ни пристанища. Тя се пробва да употребява като оръжия световния дефицит на храна в подмяна на признаването на някои, в случай че не и на всички завзети територии. Русия употребява цените на храните и горивата като оръжие.

Отворихме краткотраен морски кулоар за експорт. Работим за опазване на сухопътните направления. Тревожно е, че някои в Европа разиграват солидарността в политически спектакъл - трансформират зърното в трилър. Може да наподобява, че те играят личните си функции. Всъщност те оказват помощ да се приготви сцената за московските артисти.

Много пъти светът е ставал очевидец по какъв начин Русия употребява силата като оръжие. Сега опасността е още по-голяма. Русия употребява нуклеарната сила като оръжие. Вижте какво направи Русия с нашата атомна електроцентрала в Запорожие - обстреля я, окупира я и в този момент изнудва другите с приключване на радиация.

Различни терористични групировки отвличат деца, само че в никакъв случай до момента тяхното всеобщото похищение и депортиране не е било част от държавна политика. Не и до момента. Откраднатите украински деца в Русия са научени да ненавиждат Украйна. Всички връзки със фамилиите им са прекратени. Това е геноцид.

Всяко десетилетие Русия стартира нова война. Части от Молдова и Грузия остават окупирани. Русия трансформира Сирия в руини. И в случай че не беше Русия, там в никакъв случай нямаше да бъдат употребявани химически оръжия. Русия съвсем е погълнала Беларус. Тя заплашва Казахстан и балтийските страни.

Повече от всеки път човечеството би трябвало да работи в цялостна взаимност, с цел да избави човешки животи. Както се лимитират нуклеарните оръжия, по този начин би трябвало да се лимитират и всички принадлежности и способи на агресора за водене на война. Необходимо е нашето единение, с цел да сме сигурни, че експанзията няма да избухне още веднъж.

Миналата година показах формулата за мир на Украйна. Тя се трансформира в основа за актуализиране на съществуващата архитектура на сигурността. Сега можем да възкресим Устава на Организация на обединените нации и да подсигуряваме цялостната мощ на международния ред, учреден на правила. Утре ще показва детайлности на особено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Формулата не е обвързвана единствено с Украйна. Над 140 страни и интернационалните организации я поддържаха напълно или отчасти. Тя предлага решения и стъпки за прекъсване на всички форми на въоръжаване, които Русия е употребила против Украйна и други държави; такива, каквито могат да употребяват и други агресори.

В Хирошима, Копенхаген и Джеда бяха извършени значими диалози и съвещания за използването на нашата фрмула на мира. Сега приготвяме Световна среща на върха за мир. Приканвам всички вас - всички, които не толерират никаква експанзия - да подготвим взаимно тази Среща на върха.

Наясно съм с опитите да се сключат някои тъмни покупко-продажби зад кулисите. На злото не може да се има вяра. Попитайте Пригожин дали някой има вяра на обещанията на Путин. Моля, чуйте ме. Нека единството реши всичко намерено.

Украйна прави всичко допустимо, с цел да се увери, че след съветската експанзия никой в света няма да посмее да нападне която и да е страна. Въоръжаването би трябвало да бъде лимитирано. Военните закононарушения би трябвало да бъдат наказвани. Депортираните хора би трябвало да се върнат вкъщи. Окупаторите би трябвало да се върнат в личната си земя./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР