Украйна се нуждае от общо 55 милиарда долара, за да

...
Украйна се нуждае от общо 55 милиарда долара, за да
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна се нуждае от 55 милиарда долара

Украйна се нуждае от общо 55 милиарда $, с цел да покрие бюджетния недостиг за идната година и да възвърне инфраструктурата си , сподели президентът Володимир Зеленски в сряда, говорейки посредством видеовръзка на кръгла маса със Световната банка и Международния валутен фонд (МВФ), цитира думите му Анадолската организация.

Зеленски сподели, че нацията му се нуждае от 38 милиарда $, с цел да компенсира прогнозния недостиг в бюджета за идната година и още 17 милиарда $ за възобновяване на сериозна инфраструктура, в това число учебни заведения, лечебни заведения и енергийни уреди.

" Колкото повече помощ получи Украйна в този момент, толкоз по-скоро ще сложим завършек на съветската война и толкоз по-скоро и по-надеждно ще подсигуряваме, че такава жестока война няма да се популяризира в други страни ", сподели той.

Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева оцени високо икономическата поддръжка, оказана на Украйна от Запада.

" В партньорство с украинските управляващи постигнахме незабравим резултат през 2022 година: 35 милиарда $ безплатна помощ и заеми бяха обезпечени от интернационалните сътрудници на Украйна ", сподели Георгиева.

Заявявайки, че потребностите на Украйна от финансиране ще " останат доста огромни " през идната година, тя сподели: " Това изисква дейности от страна на управляващите, само че което е значимо и на интернационалната общественост като цяло. "

" Сегашното ни разбиране е, че потребностите за финансиране (на Украйна) ще бъдат към 3-4 милиарда $ на месец през 2023 година Това отразява действителността, че фискалният недостиг ще остане доста огромен, отчитайки въздействието на войната. "

В мненията си министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели, че Съединени американски щати работят в поддръжка на Украйна, като дават икономическа помощ и поддържат сериозни държавни комунални услуги. Тя сподели, че на Украйна ще бъде изпратена нова помощ през идващите седмици.
 МВФ отпусна още 1,3 млрд $ на Украйна
МВФ отпусна още 1,3 млрд $ на Украйна

Страните сътрудници на Киев са дали гаранции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР