Украйна се нуждае от мощна, модерна и напълно ефективна противовъздушна

...
Украйна се нуждае от мощна, модерна и напълно ефективна противовъздушна
Коментари Харесай

Зеленски: Всяко забавяне от Запада е покана за Русия

Украйна се нуждае от мощна, съвременна и изцяло ефикасна противовъздушна защита, която може да обезпечи отбрана против съветски ракети. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, представено от "Укринформ ".

В него, той направи къс обзор на нанесените в неделя съветски удари в Украйна, жертвите, ранените и материалните вреди при тях, цитира news.bg.

Част от ракетите са свалени. Но единствено част. Ние приказваме за това всеки ден с нашите сътрудници. Вече има някои съглашения. Партньорите би трябвало да работят по-бързо, в случай че в действителност са сътрудници, а не наблюдаващи, настоя президентът.

"Забавянето на прехвърлянето на оръжие към страната ни, всевъзможни ограничавания, в действителност са покана за Русия да нанася още веднъж и още веднъж удари ", настоя Зеленски.

Той настоя, че водачите на Г-7, които се събраха в Германия на среща на върха, имат задоволително общ капацитет да спрат съветската експанзия против Украйна и против Европа като цяло.

Но това е допустимо единствено в случай че получим всичко, което желаеме, и тъкмо в точния момент, от което се нуждаем - оръжия, финансова поддръжка и наказания против Русия. Не може да бъде иначе в тази война. Защото точно тук - в небето над Киев, в морето край Одеса, на земята на Харковска област, Донбас, в Херсонска и Запорожка области - се взема решение какъв ще бъде животът в Европа в бъдеще. Тук, в Украйна и на никое място другаде, сподели той.

Говорих за това през днешния ден с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо - по какъв начин другояче можем да засилим отбранителната поддръжка за Украйна и по какъв начин другояче можем да увеличим натиска на глобите върху Русия, описа Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР