Украйна се нуждае от доставки на оръжие и от по-строги

...
Украйна се нуждае от доставки на оръжие и от по-строги
Коментари Харесай

Зеленски: Нужни са ни оръжия и по-строги санкции срещу Русия

Украйна се нуждае от доставки на оръжие и от по-строги наказания против Русия. Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски пред депутатите от Националния съвет (парламента) на Словакия, говорейки във вторник посредством телеконференция. Излъчването бе осъществено от словашки телевизионни канали, представени от интернационалните медии.

" Първото нещо, от което се нуждаем, са оръжия. Словакия ни даде това, от което се нуждаехме... - приказваме за самолети и хеликоптери ", сподели Зеленски. " Друг инструмент са глобите. Ако те отслабват, тогава ще ни бъде мъчно. “ Украйна съгласно Зеленски би трябвало да затегне антируските наказания на Европейски Съюз.

Спирайки се на енергийните наказания против Русия, той акцентира, че това е огромен проблем за Словакия, която е съвсем напълно подвластна от съветските доставки на нефт и газ. Въпреки това отхвърлянето на енергийните първични материали е належащо, с цел да могат европейските страни да се отърват от съветската взаимозависимост, счита той. Зеленски прикани за бързо приемане на Украйна в Европейския съюз и за поддръжка на Братислава в напъните на страната му по този въпрос. Присъединяването на Украйна към Европейски Съюз, сподели той, ще ускори отбранителната дарба на общността. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР