Украйна се надява предстоящото посещение на германския канцлер Олаф Шолц

...
Украйна се надява предстоящото посещение на германския канцлер Олаф Шолц
Коментари Харесай

В Киев поискаха от Берлин инвестиции и оръжие

Украйна се надява идното посещаване на немския канцлер Олаф Шолц (на снимката) да донесе ново начало на двустранните връзки и гаранции за вложенията, съобщи ДПА.

Украйна желае да бъде равносилен сътрудник, а не ищец, съобщи украинският дипломат в Берлин Андрий Мелник в "интервюто на седмицата " съгласно публичното радио "Дойчландфунк ".

,,Киев желае да беседва с Берлин на равни начала, без германците постоянно да демонстрират угриженост за съветската позиция'', добави Мелник.

Очаква се Шолц да се срещне на следващия ден в Киев с украинския президент Володимир Зеленски. За идващия ден е планувана среща сред немския канцлер и съветския президент Владимир Путин, напомня Българска телеграфна агенция.

Украйна желае Шолц да разгласи в Киев пакет от помощи на стойност милиарди евро, с цел да поддържа стабилността на стопанската система на страната, съобщи Мелник. Освен това немското държавно управление би трябвало да даде политически гаранции за немски вложения в Украйна, добави посланикът. В допълнение Берлин би трябвало да стартира стратегия за понижаване на лихвения % за украински компании, за развиване на стопанската система.

Мелник повтори и молбата на Киев за доставка на немски оръжия, както и немските управляващи да поддържат желанието на украинците за присъединение към Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР