Украйна се надява до началото на другия месец войските ѝ

...
Украйна се надява до началото на другия месец войските ѝ
Коментари Харесай

Киев се надява до април да разполага с достатъчно боеприпаси на бойното поле

Украйна се надява до началото на другия месец войските ѝ да разполагат с задоволително муниции за отбиване на съветската експанзия с помощта на чешката самодейност за доставка на снаряди, съобщи министър председателят Денис Шмигал, представен от Ройтерс.

" Надяваме се чешката самодейност, към която и Люксембург се причисли, да ни помогне и от началото на април да разполагаме с задоволително муниции, с цел да удържим нашите позиции на фронтовата линия ", сподели той на конференция при посещаване в Люксембург.

През февруари войските на Киев бяха принудени да правят отстъпка от източния град Авдеевка, което беше най-тежкият им крах на бойното поле от май 2023 година, а в този момент са изправени пред дефицит на снаряди и проблем с обезпечаването на военна помощ от Съединени американски щати поради блокирането ѝ към този момент месеци наред от републиканците в Конгреса.

По-рано тази година Прага локализира 800 000 артилерийски снаряда в трети страни, които да могат да бъдат доставени на Украйна, и съобщи, че е събрала задоволително средства от съдружници за закупуването на първата партида от 300 000 броя.

Високопоставен чешки формален представител съобщи, че първите доставки се чакат най-късно през юни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Разчитаме и на даването на ракети със междинен и огромен обхват, с цел да прекъснем снабдяването на съветската войска в окупираните територии. Това е също толкоз значимо за нас, колкото и снарядите ", съобщи Шмигал.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР