Украйна се готви да започне контранастъпление против руските войски през

...
Украйна се готви да започне контранастъпление против руските войски през
Коментари Харесай

NYT: Украйна започва контранастъплението през май

Украйна се готви да стартира контранастъпление срещу съветските войски през май, написа " Ню Йорк таймс ", базирайки се на американски публични лица.

Без решителна победа поддръжката за Украйна от страна на Запада може да отстлабне, а Киев да се окаже под натиск - сътрудниците могат да изискат начало на съществени договаряния с Русия за преустановяване или заледяване на войната.

" Американските съдружници и съдружниците от НАТО доставиха на Украйна огромно количество артилерия и муниции за идното стълкновение и в този момент формалните лица споделят, че се надяват, че тези доставки ще стигнат за дълго време ", написа вестникът.

Позовавайки се на американски секретни документи, той написа още, че 12 украински бригади, всяка от по 4 000 военни би трябвало да бъдат подготвени към края на април. Съединени американски щати и съдружниците от НАТО образоват и доставят девет от тези бригади.

Макар и Украйна да не споделя с американските публични лица своите оперативни проекти, наподобява, че интервенцията ще се развива в южната част на страната, в това число - по бреговата линия на Азовско море, показва още вестникът.

" Ню Йорк таймс " се базира на американски публични лица, които считат, че настъплението надали ще докара до внезапно изменение на динамичността в интерес на Украйна. В същото време американски военни не изключват украинската войска още веднъж да ги удиви.

Сега Въоръжените сили на Украйна имат европейски танкове и американски бронетранспортьори и нови подразделения, подготвени и оборудвани от американците и от силите на НАТО.

" Аз съм оптимистично надъхан, че в интервала сред тази и идната година, коства ми се, Украйна ще продължи да набира обороти ", сподели пред публицисти министърът на защитата на Англия Бен Уолъс. 

По думите му обаче " би трябвало да бъдем реалисти ".

" Няма да има нито един миг, в който Русия ще рухне от махване с вълшебна пръчка ", добави той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР