Украйна съобщи за нови руски удари по критичната инфраструктура в

...
Украйна съобщи за нови руски удари по критичната инфраструктура в
Коментари Харесай

Зеленски: Най-тежка е ситуацията в Харковска и Житомирска област

Украйна заяви за нови съветски удари по сериозната инфраструктура в Запорожка област и за цивилни жертви на вчерашните масирани офанзиви.

 

Съединени американски щати осъдиха нападенията, а европейски страни приканиха на Украйна да бъдат обезпечени бойните самолети, за които тя упорства.

 

Масираните съветски набези по цялата територия на Украйна са довели до прекъсване на тока, водоснабдяването и отоплението в редица обитаеми места.

 

Най-тежка остава обстановката в Харковска и Житомирска област, съобщи в късното си послание президентът Володимир Зеленски.

 

Сериозна е обстановката и в Одеса, Днепропетровска и Запорожка област и в Киев.

 

След днешните масирани съветски ракетни офанзиви в Украйна текат възстановителни работи в енергийни уреди. 

 

" Ремонтните бригади, енергетиците, локалните и централната власт, всички ще работят толкоз, колкото е належащо, с цел да бъде възобновено подаването на силата, в регионите, където има проблеми. Ние към този момент показахме на какво е способна Украйна, И колкото и подлости да прави Русия, нашата страна и народът ни няма да бъдат в окови. Нито ракетите, нито съветските зверства няма да им оказват помощ ", сподели президентът.

 

" Най-трудно е ситуацията в Харков и Житомирска област. Одеса, Днепропетровска област, Киев и Запорожие също са изправени пред компликации ", сподели той.

Президентът благодари на всички, които работят за това.

 

Зеленски благодари и на всички бойци от Военновъздушни сили на Украйна, изключително на 138-а Днепърска, 160-а Одеска и 208-ма Херсонска зенитно-ракетни бригади, които се отличиха в защитата на Украйна.

 

Припомняме, че през нощта и сутринта на 9 март Русия нанесе масирана ракетна и безпилотна офанзива против Украйна.

" В отговор на терористичните дейности, проведени от Киев на 2 март в Брянска област, въоръжените сили на РФ нанесоха масиран ответен удар ", заяви съветското министерство на защитата.

 

На 2 март към 45 души от така наречен " Руски доброволчески корпус " се твърди, че са навлезли на територията на Брянска област от прилежаща Украйна. По време на нападението двама души бяха убити, а едно дете беше ранено.

 

Полша и Словакия приканиха съдружниците си да обезпечат и бойни самолети на Украйна. Властите във Варшава и Братислава акцентираха, че са подготвени да изпратят своите руски изтребители МиГ-29 на Киев като част от интернационална коалиция.

 

След обещанията за танкове, към този момент няма признаци, че страни като Съединени американски щати и Англия ще се съгласят да изпратят и изтребители.

 

Руският президент Владимир Путин е подчертал в телефонен диалог с египетския си сътрудник Абдел Фатах ас Сиси нуждата от сложно извършване на истанбулската зърнена договорка, в това число и износа на съветски храни и торове наред с украинското зърно, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

 

Русия вкара наказания против 144-има жители на Литва, Латвия и Естония поради прояви на неприязън.

 

Съединените щати и съдружниците им са блокирали през последната година над 58 милиарда $ съветски активи.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР