Украйна съобщи за нови руски ракетни удари и тежки боеве

...
Украйна съобщи за нови руски ракетни удари и тежки боеве
Коментари Харесай

Зеленски очаква руска офанзива преди първата годишнина от началото на войната

Украйна заяви за нови съветски ракетни удари и тежки боеве в Донбас.

Вчера постройката на университет и жилищна кооперация в Харков бяха ударени от съветски ракети.

Тежки сражения се водят в Бахмут, Угледар и Лиман.

От своя страна, от Москва завиха, че Киев приготвя провокация в град Краматорск, където щели да бъдат взривени лечебни заведения и да обвинят за това Русия.

Ожесточените борби, които се водят в региона на Донецк в Украйна, " са доста сложни ", съобщи във вечерното си послание президентът Володимир Зеленски.

" Киев се приготвя за възможна съветска атака този месец, преди първата годишнина от нахлуването на Русия в страната. Но колкото и да е мъчно и колкото и огромен напън да има, би трябвало да издържим ", сподели още Зеленски.

По-рано украинският президент вкара с декрет наказания против 200 компании и предприятия от съветската нуклеарна промишленост, в това число " Росатом " и неговите дъщерни сдружения.

Целта е да засилим напъните на нашите дипломати за разширение на световните наказания върху тази част от съветската нападателна машина, сподели Зеленски и уточни:

" Русия е единствената страна в света, която разрешава на своите военни да обстрелват атомни електроцентрали и да ги употребяват като прикритие за обстрел. Руските ракети неведнъж са следвали траектории над нуклеарните уреди на Украйна. Терористичната страна употребява нуклеарната промишленост като един от детайлите на външна агресия - с цел да оказва напън върху други страни и с цел да основава съответни закани за суверенитета на други страни ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР