Украйна съобщи за експлозия на анексирания полуостров Крим. Според армията

...
Украйна съобщи за експлозия на анексирания полуостров Крим. Според армията
Коментари Харесай

Киев съобщи за експлозии на анексирания полуостров Крим

Украйна заяви за детонация на анексирания полуостров Крим. Според армията на страната – в град Джанкой са били унищожени съветски крилати ракети „ Калибър “, предопределени за Черноморския флот на Москва. Твърди се, че детонацията е станала в миг, в който снарядите били транспортирани с трен.

Назначената от Русия администрация в Крим споделя, че гърмежът е породен от дронове и е бил ориентиран към цивилни обекти. 

Новината беше обявена, часове откакто 18 европейски страни утвърдиха взаимна военна помощ за Киев на обща стойност 2 милиарда евро.  

Украинският президент Володимир Зеленски назова решението „ стратегически ход “.

 
Това ни дава убеденост за нашето единение, за пътя към успеха над терористичната страна.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

По думите му е все по-вероятно Русия да бъде осъдена за експанзията си в Украйна, защото от ден на ден страни са ангажирани с това.

 
Не е задоволително виновните за закононарушенията да бъдат изправени пред съда. Необходимо е да се накаже – напълно заслужено и законно – първичното закононарушение, което е породило всички останали закононарушения в тази война. Точно това ще обезпечи един специфичен арбитражен съд. Всеки ден се доближаваме до неговото основаване.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Коментарът на Зеленски пристигна след срещата на министрите на правораздаването на близо 40 страни в Лондон. Те разискаха нови вложения в Международния углавен съд в Хага, дни откакто правосъдният орган издаде заповед за арест на Владимир Путин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР