Украйна съобщи днес, че си е възвърнала още територии на

...
Украйна съобщи днес, че си е възвърнала още територии на
Коментари Харесай

Украйна си върна още територии на изток и на юг

Украйна заяви през днешния ден, че си е възвърнала още територии на източните и южните фронтове в хода на своето военно контранастъпление против съветските сили, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Заместник-министърката на защитата на Украйна Анна Маляр разгласи, че в границите на предходната седмица силите на Киев са си възвърнали към 2 квадратни километра в покрайнините на разрушения източен град Бахмут, който бе високомерен от съветските военни елементи през май след месеци на изтощителни борби.

В телевизионно изказване Маляр уточни, че украинските сили са взели под надзор част от село Опитне (Опитно), на юг от град Авдеевка, и са отбелязали " непълен прогрес " наоколо до село Новомайорске (Новомайорско) в източната част на Донецка област.

" Налице е напредване наоколо до Опитне; украинските сили завзеха част от селището ", сподели Маляр.

Тя извести също и за " прочут прогрес " в покрайнините на Андриивка (Андреевка) и Клишчиивка (Клишчиевка) - село на възвишенията южно от Бахмут, което се счита за стратегическо за определяне на надзор върху града.

Частите на Киев са освободили 49 квадратни километра наоколо до Бахмут от началото на украинската контраатака преди три месеца, добави украинската военна заместник-министърка.

Маляр означи, че на юг, където украинските войски се пробват да напреднат към Азовско море в маневра, целяща да разцепи съветските сили, предходната седмица е възвърнато украинското владеене на квадратен километър и половина.

Тя добави, че украинските войски са отбелязали прогрес южно от село Роботине (Роботино) и западно от село Вербове в Запорожка област.

По време на контранастъплението Киев съумя да си върне селища, само че напредването на неговите сили е възпрепятствано от минирани от руснаците полета и от траншеите им, отбелязва Ройтерс, като прави ангажимента, че информацията не е тествана посредством самостоятелен източник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР