Украйна съобщи, че е поразила и унищожила руска система земя-въздух

...
Украйна съобщи, че е поразила и унищожила руска система земя-въздух
Коментари Харесай

Украйна удари ракетна система на руска територия с американско оръжие след позволението на Байдън

Украйна заяви, че е поразила и унищожила съветска система земя-въздух (ЗРК) С-300 или С-400 на съветска територия. Местоположението и датата на удара към този момент не са ясни, само че се счита, че ударът е бил нанесен с оръжия, доставени от Съединени американски щати.

Това се случва единствено няколко дни, откакто администрацията на Байдън даде поддръжката си за това Украйна да употребява американски оръжия на съветска територия.

След случая в обществените медии бяха оповестени фотоси и видеоклипове, показващи разрушенията на ЗРК системата. Според някои източници, като да вземем за пример The War Zone (TWZ), ударът е бил нанесен в Белгород, Русия. Ударът евентуално е бил нанесен благодарение на американска високомобилна артилерийска ракетна система M142, или HIMARS.

Ако местоположението е правилно, системата се намира на към 48 километра северно от украинско-руската граница. Нападението се смята и за част от по-големи старания за противопоставяне на настъплението на Русия към Харков в Украйна.

Telegram каналът на Spy Dossier за първи път разгласява фрагменти от офанзивата този понеделник (3 юни). Кадрите съставляват 10-секунден клип, на който се виждат пламъци и пушек, издигащи се в небето.

„ Видеото демонстрира резултата от поразяването на системата за противовъздушна защита С-300/400 в Белгородска област. Ударът е бил нанесен благодарение на РСЗО HIMARS.

съобщава Spy Dossier

Въпреки това, не е изцяло ясно какво гори на фрагментите. Бяха оповестени и някои статични изображения, за които се твърди, че демонстрират унищожените остатъци на съветските ЗРК С-300 и С-400, някои от които се вижда по какъв начин горят.

Важно е обаче да се означи, че мястото и датата на нападението към този момент не могат да бъдат без значение тествани.

Пентагонът също не е направил публично изказване за случая. Според TWZ, чиновниците на Пентагона са пренасочили всички въпроси към украинските въоръжени сили, които също към момента не са създали изказване.

Ще реагира ли Русия?

„ Приятели, получихме неприятни вести от Белгородска област. Налице е противников удар. Две системи за противовъздушна защита С-400 са съществено развалени. Ударът е бил нанесен благодарение на оръжия от западен вид – HIMARS. “

съобщи в понеделник съветският Telegram канал „ Тайните на Кремъл “

Според информацията, споделена в канала, „ инсталациите са били употребявани за нанасяне на удари по Харков и други обитаеми места в граничната зона “, обясниха от „ Тайните на Кремъл “.

При нападението са били изгубени радар и доста спомагателно съоръжение.

„ Нашите събеседници настояват, че след офанзивата против системите за Противовъздушна отбрана един от наборниците е разгласен за липсващ. Двама офицери са починали “, отбелязва каналът.

Нападението не е останало неусетно от Кремъл, който разгласява остро изказване в отговор.

„ Предупреждаваме американските политици за техните неправилни калкулации, които могат да имат съдбовни последствия. По незнайни аргументи те подценяват сериозността на съпротивата, която могат да получат. Руският президент Владимир Путин нееднократно се е изказвал по тази тематика. “

заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в понеделник, предава Ройтерс
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР