Украйна регистрира втория най-голям брой смъртни случаи, свързани с коронавируса,

...
Украйна регистрира втория най-голям брой смъртни случаи, свързани с коронавируса,
Коментари Харесай

Украйна е близо до рекорда си за смъртни случаи, свързани с коронавируса

Украйна записва втория максимален брой смъртни случаи, свързани с ковид, за едно денонощие от началото на пандемията, съобщи Ройтерс.

Днес украинското министерство на опазването на здравето заяви да 471 умряли. Смъртните случаи, свързани с ковид, в страната са били повече единствено на 7 април тази година - 481.

Броят на новите инфектирани в Украйна също нараства през последните седмици. Днес здравното министерство заяви за над 16 300 доказани случая през последното денонощие.

От началото на пандемията в Украйна, с население от 41 милиона души, са били регистрирани 2,59 милиона инфектирани. Страната е на 19-о място в света по този индикатор. Смъртните случаи приближават 60 хиляди.

Ваксинационната акция в Украйна върви постепенно спрямо други европейски страни.

До момента в страната са получили най-малко една доза ваксина против причиняваното от новия ковид заболяване 7,688 милиона души. 6,271 милиона от тях са изцяло имунизирани, сочат данни на управляващите.

Украинското министерство на опазването на здравето предизвести през днешния ден, че от другия месец неимунизираните чиновници на просветителни институции ще бъдат отстранявани от работа и няма да получават възнаграждение.

Работещите в бранша са били включени в листата на специалностите, представителите на които подлежат на наложителна имунизация в Украйна.

Ваксинацията на преподавателите " е опция освен те да продължат да работят и да дават качествени познания на учениците, преди всичко става въпрос за отбрана на живота и здравето и за сигурността на децата ", акцентира украинският здравен министър Виктор Ляшко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР