Украйна разследва 500 руски лидери, между които и президента Владимир

...
Украйна разследва 500 руски лидери, между които и президента Владимир
Коментари Харесай

Украйна: 5600 предполагаеми военни престъпления на Русия

Украйна проверява 500 съветски водачи, сред които и президента Владимир Путин, за хиляди военни закононарушения, оповестява БГНЕС.

Украинският основен прокурор Ирина Венедиктова разяснява:

„ Разбира се, това, което виждаме на място във всички райони на Украйна, са военни закононарушения, закононарушения против човечеството”.



Тя сподели, че има „ всички доказателства”, свързващи съветските сили с ракетната офанзива против гарата в Краматорск, в Източна Украйна, където публични лица споделиха, че са убити 52 души.

„ Ето за какво, това ще е един от случаите в обсега на нашето внимание”, уточни Венедиктова.



„ Знаете, че в този момент започнахме 5 600 каузи в Украйна за горепосочените военни престъпления”, разясни Венедиктова.

„ Владимир Путин е основният военнопрестъпник на XXI век”, акцентира Венедиктова, добавяйки, че като президент той може да се употребява с имунитет от правосъдно гонене според интернационалното право, само че това няма да продължи постоянно.

Преди седмица украинският президент Володимир Зеленски сподели, че е основал „ специфичен механизъм” за следствие на съветските военни закононарушения в Украйна, като даде обещание да открие и накаже всички виновни.



Механизмът включва национални и интернационалните специалисти, следователи, прокурори и съдии.

Англия дава техническа експертиза, до момента в който Международният углавен съд в Хага организира лично следствие за нашествието в Украйна.



Британският министър председател Борис Джонсън сподели през днешния ден при визитата си в украинската столица Киев, че откриването на телата на цивилни в украински градове като Буча и Ирпен „ опетни завинаги” репутацията на Путин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР