Украйна провежда рейд по река Днепър и завзема земя, казват анализатори

...
Саша Вакулина - Авторско право Euronews от Публикувано на 09/08/2023 - 21:22
Коментари Харесай

Саша Вакулина Саша Вакулина - Авторско право Euronews от Публикувано на 09/08/2023 - 21:22

Ежедневна информация на Euronews за конфликта между Русия и Украйна

Изглежда, че украинските сили са извършили ограничен рейд през река Днепър и са кацнали на източния бряг на Херсонска област, според Института за изучаване на войната (ISW) в последната си актуализация.

РЕКЛАМА

Украинските военни обаче все още не са потвърдили развитието на този етап.

Няколко руски военни блогъри или milbloggers съобщиха, че украинските сили са успели да намалят през руските отбранителни линии и напредва на 800 метра дълбочина.

Седем украински лодки, всяка превозваща около шест до седем души, на източния бряг на Днепър близо до окупираното от Русия село Козачи Лахери, са извършили операцията, според milbloggers.

Назначената от Москва администрация на окупираните части на Херсонска област омаловажи докладите. Те дори възразиха, че руският артилерийски огън е отблъснал украинските лодки и казаха, че няма украински войски в района.

Изтъкнати руски милиблогъри обаче твърдяха, че украинските сили са имали стратегия да хванат руските войски неподготвени и да кацнат на източен бряг, преди да разменят огън с руските сили.

Украинските войски за първи път създадоха предмостие на контролирания от Русия източен бряг на река Днепър близо до Антонивския мост през юни. Но по-късно през юли назначената от Москва администрация на окупираните части на Херсонска област заяви, че е била елиминирана.

Институтът за изследване на войната заключи, че въпреки че украинските сили присъстват на изток банка, остава неясно дали украинските войски са установили трайно присъствие, което вероятно ще задържи.

Гледайте репортажа на Euronews от Саша Вакулина в плейъра по-горе.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР