Украйна пробива основните руски отбранителни линии, докато контранастъплението набира скорост

...
Украинските сили пробиха основните руски отбранителни линии в югоизточния регион,
Коментари Харесай

Украинските сили пробиха основните руски отбранителни линии в югоизточния регион, където бавната контраофанзива се бори с месеци, за да постигне бърз напредък, но скоро може да види голям пробив.

Украйна се придвижва по-дълбоко в района на Запорожие, след като си осигури основен плацдарм покрай руските линии, напредвайки в посока на градове, които биха могли да закотвят войски още повече на югоизток: Вербове и Новопрокопивка.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи в сряда, че войските са успели да преминат към двата града, укрепвайки позицията си и обстрелвайки руските линии с артилерийски вълни.

Украйна също може да е пробила първата отбранителна линия на това, което е известно като линията Суровикин, наречена на скандалния руски генерал Сергей Суровикин, който нареди изграждането на плътни защити, като противотанкови препятствия и минни полета, преди контранастъпателната операция на Киев.

< p>George Barros, руски анализатор в Института за изследване на войната, сподели геолокационни изображения на украинските сили точно извън Вербове – но предупреди, че те не означават, че военните са пробили отбранителната линия на Суровикин.

< p>„Наличните доказателства не означават, че това е „потвърдено нарушение“ на линията на Суровикин“, написа той в X, известен преди като Twitter. „Украинските сили много добре може да са го нарушили, но се нуждаем от повече доказателства.“

Популярният руски военен блогър Рибар потвърди, че Украйна напредва към Вербово, пишейки, че силите провеждат „масиран обстрел на предните позиции на руски войски” в града и „отново в настъпление”.

„Украинското командване възнамерява да съсредоточи усилията си върху обкръжаване на Върбово от запад и достигане до фланга на руските войски, за да блокира снабдителните пътища в село“, каза той в Telegram.

Друг популярен руски военен блогър, публикуващ под канала на Telegram Военкор Котенок, каза във Вербове, че не е имало пробив и Украйна „претърпява големи загуби в хора и техника“.< /p>

Украинският заместник-министър на отбраната Хана Малиар написа, че войските малко на юг от Вербове напредват към посоката на Новопрокопивка.

След превземането миналата седмица на Роботине, ключово село в югоизточната Запорожка област , Украйна напредва по-бързо след повече от два месеца пробиване през руската отбрана с неочаквано бавни темпове.

Основните цели са да се превземе град Токмак и по на юг от него град Мелитопол . Целта е да се прекъсне сухопътният мост, свързващ континентална Русия с Кримския полуостров.

Ако Украйна успее да освободи както Новопропивка, така и Върбове, тогава може да обгради град Токмак.

Въпреки че Украйна все още е изправена пред набор от укрепления и руска отбрана, последните две седмици на по-бърз напредък пораждат надежди на Запад за истински пробив.

Украинските войски също настояват в други посоки за контранастъпление, около Бахмут в източната област Донецк, в южната област Херсон и на север от Роботине към град Старомлиновка.

Русия се придвижва напред със собствена контраофанзива към градовете Купянск и Лиман на североизток , но силите са изправени пред твърда съпротива от Украйна. Ако натискът от Киев на юг продължи, може да се наложи да пренасочи войските си, за да осигури подкрепления.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео, отидете на The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР