Украйна призова Канада да не предоставя турбина на руския държавен

...
Украйна призова Канада да не предоставя турбина на руския държавен
Коментари Харесай

Украйна настоя Канада да не предоставя газова турбина на Газпром

Украйна прикани Канада да не дава турбина на съветския държавен тръст „ Газпром “ за доставки на природен газ за Германия, защото това би било в несъгласие със глобите против Русия, съобщи източник от украинското министерство на енергетиката пред Ройтерс.

„ Газпром “ понижи предишния месец потенциала на газопровода „ Северен поток 1 “ до едвам 40% от нормалните равнища, като се базира на забавеното връщане на съоръжение, което се обслужва от немската компания „ Siemens Energy “ в Канада.

" Санкциите не разрешават прехвърлянето на каквото и да е съоръжение, обвързвано с газ ", съобщи източникът от енергийното министерство.

" Ако, не дай си Боже, това решение бъде утвърдено, ние безспорно ще се обърнем към нашите европейски сътрудници, че техният метод би трябвало да бъде преразгледан. Защото в случай че страните не съблюдават решенията, които са приели по отношение на глобите, по какъв начин можем да приказваме за взаимност? "

Канадското министерство на естествените запаси не отговори на молбата за коментар. Министерствата на стопанската система и на външните работи на Германия не бяха открити незабавно за коментар, показва организацията.

Високопоставен източник от Министерството на енергетиката съобщи пред Ройтерс, че Украйна разполага с информация, че Канада се готви да съобщи турбината.

Решението за връщане на турбината към този момент е взето, съобщи осведомен с въпроса източник, като добави, че Канада и Германия не желаят турбината да бъде мотив за Русия да приключи доставките на газ, преминаващи по газопровода " Северен поток 1 ".

Украинският министър на енергетиката Герман Галушченко през юни е лобирал пред Канада да не връща турбината на съветския газов колос, излиза наяве от писмо, с чието наличие се е срещнала Ройтерс.

В писмото си министърът твърди, че Русия към момента разполага с повече от задоволителен потенциал по директните си направления, с цел да поддържа доставките и без турбината, ситуирана в Канада.

" Има седем турбини, тази е единствено една от тях, а тези, които работят в този момент, са задоволителни за цялостния потенциал ", съобщи източникът от енергийното министерство.

Украйна упреква Москва, че употребява доставките на природен газ като оръжие за оказване на напън върху европейските съдружници на Киев, с цел да понижат поддръжката си за Украйна, която отблъсква съветската инвазия от 24 февруари.

Голямата украинска общественост в Канада също лобира пред държавното управление на премиера Джъстин Трюдо да не връща турбината на Русия.

Киев неведнъж е призовавал за налагането на повече наказания.

" Ако канадците вземат решение да предадат турбината, без значение дали на " Газпром " или на Германия, с цел да я предадат по-нататък... това ще бъде казус, при който две страни от Г-7 заобикалят глобите, наложени на Русия ", съобщи източник от енергийното министерство. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР