Украйна приветства решението на западните съюзници да ѝ доставят танкове,

...
Украйна приветства решението на западните съюзници да ѝ доставят танкове,
Коментари Харесай

Украйна получи танкове, иска и ракети и самолети

Украйна приветства решението на западните съдружници да ѝ доставят танкове, с цел да се отбрани против съветската експанзия. Основното при обезпечаването на танковете е скоростта и достатъчният брой, съобщи украинският президент Володимир Зеленски и прикани също за доставки на ракети с огромен обхват и самолети.

По-рано Съединените щати оповестиха, че ще изпратят на Украйна 31 танка „ М1 Ейбрамс ”, а Германия разгласи, че ще даде на Киев танкове „ Леопард 2 “. Решението на Германия проправя пътя и за други страни като Полша, Испания, Финландия, Холандия и Норвегия да доставят свои танкове на Украйна.

Във вечерното си видео послание украинският президент Володимир Зеленски благодари на западните съдружници, които оповестиха, че ще доставят тежки танкове на Украйна. Това е „ значим стадий към окончателната победа ”, сподели украинският президент, който от месеци настояваше страната му да получи такова въоръжение, и акцентира:

„ Основното тук са скоростта и количеството. Скоростта на образование на нашите военни и скоростта на доставката на танкове. Количеството на поддръжката, която се оказва с тези машини. Трябва да създадем такива танкови сили, пестник на свободата, след ударите на който тиранията към този момент да не се надигне. Можем да го създадем. Заедно и единствено по този начин, както одобряваме решенията през днешния ден ”.

Междувременно локалните управляващи в Украйна осведомиха за оповестена въздушна паника в доста елементи на страната поради пуснати от страна на Русия ракети и дронове – камикадзе. Съобщава се за гърмежи в градовете Днепър и Херсон, както и в Киевска област. Ръководителят на Днепропетровска област Микола Лукашук заяви за потърпевшо промишлено дружество, съобщи БНР.

По отношение на обстановката на фронта заместник-министърът на защитата Хана Маляр сподели, че съветската страна ускорява натиска в посока Бахмут и Угледар и хвърля в бойните дейности доста количество жива мощ и техника в опит да пробие украинската защита.

Руският дипломат в Германия Сергей Нечаев назова в сряда „ извънредно рисково ” решението на Берлин да изпрати танкове на управляващите в Киев. Според посланика то „ трансферира спора на ново равнище на борба ”.

В Мюнхен нощес се организира проява против доставката на немски танкове и оръжия за Украйна. Стотици поданици на баварската столица участваха в шествие. Представители на придвижването - уредник на шествието се застъпват за определяне на „ мир без оръжия ” и за „ завършек на икономическата война като друга форма на война ”.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР