Украйна приключва с подготовката си за контраофанзивата срещу руските сили

...
Украйна приключва с подготовката си за контраофанзивата срещу руските сили
Коментари Харесай

Резников: Украйна приключва с подготовката си за контраофанзивата срещу руските сили

Украйна завършва с подготовката си за контраофанзивата против съветските сили и значително е подготвена за нейното осъществяване, съобщи през днешния ден украинският министър на защитата Олексий Резников, съобщи Ройтерс.  " Щом имаме Божията воля, подобаващи метеорологични условия и решение от страна на командирите, ще го създадем ", сподели Резников по време на онлайн брифинг. Той обаче не уточни дата.

Киев се надява, че плануваната контраатака ще промени динамичността на спора, който не стихва, откогато Русия нахлу в страната преди 14 месеца.

Москва държи под надзор обширни територии в източните, южните и югоизточните елементи на страната. В ежедневната си сводка за развиването на войната украинските военни оповестиха, че Бахмут остава в центъра на бойните дейности. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг тази седмица съобщи, че задграничните съдружници и сътрудници на Киев са доставили съвсем всички обещани бойни машини на Украйна. Днес испанската министърка на защитата Маргарита Роблес Фернандес съобщи, че шестте танка " Леопард 2А4 ", обещани от Мадрид на Украйна и изпратени по-рано този месец, са пристигнали в Полша.

Украйна е получила огромно количество съвременна техника, включително оръжия, които ще бъдат употребявани като " стоманен пестник ", съобщи Резников и добави, че образованието на украинските бойци за асимилиране на западно съоръжение не престават.

Хиляди украински бойци се образоват на Запад по какъв начин да употребяват на бойното поле новата военна техника, която Киев получава, отбелязва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР