Украйна предупреди, че ще избухне трета световна война, ако Русия

...
Украйна предупреди, че ще избухне трета световна война, ако Русия
Коментари Харесай

Шмигал: Ако Украйна падне, започва трета световна война

Украйна предизвести, че ще избухне трета международна война, в случай че Русия победи във войната. Предупреждението идва дни преди от дълго време упования избор в американския Конгрес в събота за законопроекта за разпределяне на 61 милиарда $ военна помощ за Киев.

Призив за разпределяне на военна помощ насочиха и външните министри на страните от Г-7, а Русия разгласи, че каквато и поддръжка с оръжия да получи Украйна, това няма да промени обстановката на бойното поле.

" Имаме потребност от тези пари през вчерашния ден! Не през днешния ден, не на следващия ден, а през вчерашния ден ", сподели Денис Шмигал - министър председател на Украйна.



Украинският министър председател Денис Шмигал насочи стряскащо предизвестие в изявление за Би Би Си.

" Ако не можем да се пазиме, Украйна ще падне, а с нея се разпада и световната система за сигурност и целият свят ще би трябвало да реализира нова архитектура на сигурност. В противоположен случай ще има доста спорове, които най-после ще доведат до трета международна война. "

Интервюто идва два дни преди решаващия избор в Конгреса. От декември предходната година републиканците блокират отпущането на военна помощ за Украйна. Вчера ръководителят на Долната камара - републиканецът Майк Джонсън най-сетне разгласи, че предлага три законопроекта, които плануват финансиране за Израел, Тайван и 61 милиарда за Украйна.

Американският президент Джо Байдън даде обещание да подпише законите сега, в който бъдат гласувани. Вотът и дебатът в американския конгрес са следени от близко от европейските съдружници.

" Не може да разчитаме единствено на Съединените щати, би трябвало да поемем отговорността си и да спрем да споделяме - Съединените щати ще създадат това, ще създадат това. Имаме системи Пейтриът, имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от складовете и да ги пратим на Украйна ", сподели Жозеп Борел - висш представител на Европейски Съюз по външна политика и сигурност.



Върховният представител на Европейския съюз по външна политика Жозеп Борел насочи апела от италианския остров Капри, където заседават външните министри на страните от Г-7. За риск от свят с вилнеещи спорове заприказва и американският държавен секретар Антъни Блинкен.

" Ако на Путин бъде разрешено да продължи безнаказано, знаем, че няма да спре в Украйна. Без подозрение може да предвиждаме, че тази експанзия ще продължи. Останалите евентуални агресори по света следят деликатно и няма да имат спирачки. Така ще имаме свят с спорове, а не свят с мир и сигурност ", сподели Антъни Блинкен - държавен секретар на Съединени американски щати.

От месеци Украйна изпитва усложнения на бойното поле - съотношението на силите е едно към 10 в интерес на Русия. Нова американска военна помощ е част от колониалната политика на Вашингтон, разгласи Кремъл.



" Всеки режим преди всичко подсигурява забележителна част от отпуснатите средства да останат във военно-индустриалния комплекс на Съединените щати. Украйна в този момент освен би трябвало да се бори да обезпечава облаги за американците, само че би трябвало да се бори и до последния украинец. Задавя се и от задължения. Любимата колониална политика на Съединените щати. Това не може да повлияе на обстановката на фронта ", уточни Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

Киев нападна съветско летище на нелегално анексирания Кримски полуостров, а Москва атакува с дронове сериозна инфраструктура в западната украинска Ивано-Франковска област. През последните седмици Русия ускори ударите с огромен обхват и нанесе обилни вреди по енергийната система. Украинското Министерство на енергетиката прикани бизнеса и семействата да лимитират използването на ток в най-натоварените часове.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР