Украйна посъветва авиокомпаниите да избягват да летят над Черно море

...
Украйна посъветва авиокомпаниите да избягват да летят над Черно море
Коментари Харесай

Украйна посъветва авиокомпаниите да избягват Черно море

Украйна посъветва самолетните компании да заобикалят да летят над Черно море от през днешния ден до събота поради провеждащите се съветски военноморски учения.

Над 30 съветски кораба започнаха учения наоколо до Кримския полуостров, като част от по-мащабни военноморски тренировки, осведоми организация РИА Новости.

"От понеделник съветваме самолетните компании да не летят над този регион и да възнамеряват авансово оптимални направления, вземайки поради актуалната обстановка, " оповестиха от управлението на въздушния трафик в Украйна.

В същото време въздушното пространство над територията на Украйна остава отворено.

Високопоставено украинско длъжностно лице съобщи през вчерашния ден, че Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство в отговор на скупчването на съветски военни. Нидерландската самолетна компания KLM, която е част от Air France, разгласи, че ще спре да лети над Украйна, а немската Lufthansa съобщи, че обмисля краткотрайното прекъсване на полети, осведоми Ройтерс.

Съединени американски щати настояват, че Русия може да нахлуе в Украйна когато и да е. От Москва отхвърлят да имат сходни проекти, заявявайки, че поддържат личната си сигурност против експанзията на съдружниците от НАТО.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР