Украйна получи 4 допълнителни американски ракетни системи за залпов огън

...
Украйна получи 4 допълнителни американски ракетни системи за залпов огън
Коментари Харесай

Украйна получи още 4 системи HIMARS от САЩ

Украйна получи 4 спомагателни американски ракетни системи за залпов огън HIMARS, заяви министърът на защитата Олексий Резников. Това е едно от най-мощните оръжия по натовски стандарт, с което Киев разполага, и то дава съществени резултати на бойното поле.

Към 25 юли украинските сили са унищожили с него към 50 съветски хранилища за муниции.

„ Доказахме, че оперираме мъдро с това оръжие “, написа в Туитър Резников и благодари на администрацията на президента Джо Байдън. „ Звукът от залпа на HIMARS се трансформира в най-големия шлагер на фронтовата линия това лято “.

Системите HIMARS бяха доставени от Съединени американски щати на Украйна предишния месец. Украинците към този момент разполагат с общо 20 такива оръжия. Преди дни стана ясно, че в Съединени американски щати има поддръжка и от демократите, и от републиканците да бъдат обезпечени ракетите с максимален вероятен обхват за системите за залпов огън HIMARS – 280-300 км. В момента оръжията, изпратени от Съединени американски щати на Украйна, стрелят с муниции с обхват 80-90 км.

Последният огромен удар по руснаците с HIMARS се случи през вчерашния ден, когато украинците са съумели да уцелят трен с 40 вагона, пренасящ военна техника и съветски бойци. Убити са най-малко 80 руснаци, а минимум 20 са ранени.

Междувременно в Украйна дойде и цялостният комплект от ракетни системи за неведнъж изстрелване MARS II от Германия. Берлин и Лондон бяха дали обещание да доставят по три такива системи на Киев, а Съединени американски щати – 4.

Резников заяви, че германците са изпълнили сделката. „ И третият брат от фамилията на Дългата ръка – MLRS MARS II от Германия – дойде в Украйна. Благодаря на Германия и персонално на моя сътрудник министъра на защитата Кристин Ламбрехт за тези системи. Артилеристите ни поздравяват нашите немски сътрудници “, написа той.
ТЕМА преди 3 часа 1007 преди 5 часа 672 преди 19 часа 9283
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР