Украйна подреди изгорели руски танкове и бойни машини по централния

...
Украйна подреди изгорели руски танкове и бойни машини по централния
Коментари Харесай

Украйна подреди унищожени руски танкове в Киев

Украйна подреди изгорели съветски танкове и бойни машини по централния бул. в столицата Киев, до момента в който украинците тази седмица се приготвят да отбележат втория си военновременен Ден на независимостта.

Националният празник, с който на следващия ден се означават 32 години от постсъветската самостоятелност от Москва, се пада тъкмо 18 месеца откакто Русия стартира своето пълномащабно навлизане в южната си съседка.



Хората се разхождаха по бул. " Крешчатик " в центъра на столицата и се взираха в овъглените корпуси на бронираните бойни машини и други елементи от техниката, подредени в дълга редица като боен церемониал на мъртвите.

Наталия Ковал, 59-годишна жителка на Киев, изрази ужаса си от това, което представляваха трофеите от бойното поле, само че изрази убеденост, че Украйна в последна сметка ще победи Русия.

" Държавата ни ще чества ", сподели тя.



" Да, може би не още, само че моментът ще настъпи и тази победа ще бъде освен наша, само че и победа за целия свят ", добави Ковал.

Празникът на независимостта, който ще премине под сянката на войната, идва в сериозен миг за Киев с неговата контраатака против съветските окупационни сили, напредващи постепенно в източната и южната част на страната, надалеч от Киев, макар че още не са завзети назад по-големи селища.

Украински публични представители настояват, че напредъкът на техните военни е бил възпрепятстван от съветски минни полета и добре готови отбранителни линии, както и от неналичието на съответна въздушна поддръжка от страна на Украйна.

Те споделят, че броят на починалите украинци е държавна загадка, само че американски публични представители, представени от в. " Ню Йорк таймс " предходната седмица, показват, че броят на починалите военнослужещи по време на войната е съвсем 70 000, като сред 100 000 души и 120 000 души са ранени.

Жителите в централната част на Киев споделиха, че им харесва разрушената съветска техника да бъде изложена на показ и се надяват това да увеличи бойния дух на украинците, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че е добра концепция да покажем на какво е способна нашата войска и да покажем какъв брой зле са (руснаците - бел. ред.) в боевете ", сподели 23-годишният Марк Омелченко.

" Важно е да се видят такива образци за успехите ни ", съобщи той.

Микола Каплун, 74-годишен гражданин от централния град Виница, пристигнал на посетители на внучката си, сподели, че е признателен за поддръжката на Запада във войната, за която, както призна той, от време на време има възприятието, че се е проточила прекомерно дълго.

" Но чувството, че успеха сигурно ще пристигна, не се е трансформирало ", сподели той.

" И моята вътрешен глас ми подсказва, че всичко това ще завърши до края на годината с нашата победа ", добави Каплун.
ТЕМА преди 1 час 301 преди 2 часа 862 преди 21 часа 1338
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР