Украйна под тревога в навечерието на Деня на независимостта, заради

...
Украйна под тревога в навечерието на Деня на независимостта, заради
Коментари Харесай

Зеленски: Ако ни ударят, ще последва силен отговор


Украйна под паника в навечерието на Деня на независимостта, поради опасенията от усилване на съветските офанзиви. Президентът Зеленски предизвести Москва, че всяка провокация ще получи отговор.

Съединените щати приканиха жителите си да изоставен страната неотложно.

Вашингтон заяви за вероятни офанзиви против цивилни и държавни здания и посъветва американците да се изтеглят. Заради опасенията - по улиците на Киев към този момент патрулират тежко въоръжени униформени.

Въпреки риска от удари, полският президент дойде на аудиенция в столицата. Той се срещна с президента Зеленски, който се обърна към Москва с предизвестие.

„ Ако ни ударят, ще последва мощен отговор. С всеки ден той ще става по-голям и по-силен “, сподели Зеленски.

По-късно украинският президент откри и втората интернационална конференция за Крим с думите, че Киев ще си върне окупирания от Русия полуостров. 60 страни и организации вземат участие. България също е показана съобщи за bTV украинският дипломат в София.

„ Ще вземат присъединяване 12 президенти, 15 министър председатели и министри на външните работи, в това число Николай Милков. Тази втора среща ще удостовери, че въпросът за Крим остава отпред на световния политически дневен ред “, съобщи Виталий Москаленко.

Ден преди 31-та годишнина от независимостта от руския съюз, Украйна означи и Деня на националния байрак. На церемонията беше непокътната минута безмълвие в памет на жертвите в спора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР