Украйна планира да изпълни всички условия, необходими за започване на

...
Украйна планира да изпълни всички условия, необходими за започване на
Коментари Харесай

Украинският премиер: Киев е готов да започне преговори за еврочленство до края на годината

Украйна възнамерява да извърши всички условия, нужни за започване на договарянията за присъединение към Европейския съюз, до края на тази година, съобщи в четвъртък украинският министър-председател Денис Шмигал, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Украйна е изпълнила всички седем рекомендации на Европейската комисия, които получихме, когато придобихме статут на претендент за участие ", съобщи украинският министър председател на конференция в Рим.

Шмигал взе участие в конференция за възобновяване на Украйна, чийто хазаин е Италия. Вчера той се срещна с папа Франциск във Ватикана.

Киев ще реализира всички промени, нужни за присъединението към Европейски Съюз, макар съветското навлизане в страната, съобщи той. Шмигал уточни, че антикорупционните ограничения, които Киев към този момент е въвел, " се ползват изцяло, както Украйна се контракти с европейските сътрудници ".

Понастоящем 27 хиляди нормативни акта се привеждат в сходство със стандартите на Европейски Съюз. Украинският министър председател сподели още, че се надява Европейската комисия скоро да разгласява промеждутъчен отчет за осъществяването на седемте рекомендации и че този отчет " ще отвори вратата " на Киев за започване на съответни договаряния за присъединение.

Италианският министър председател Джорджа да форсира процеса на присъединение на Украйна като заплащане за нейния принос към сигурността на Европа в битката с съветската инвазия.

Украйна, която получи статут на претендент за еврочленство предишния юни дружно с Молдова, настояваше пред европейските си сътрудници бързо да я интегрират в блока - развой, който нормално лишава години.
През януари пред " Политико ", че се стреми да обезпечи участие в Европейски Съюз в границите на две години, което значи започване на договаряния за присъединение до края на 2023 година
Но до момента Брюксел деликатно заобикаля да удостоверява амбициозните цели на Киев.

Когато украинският президент Володимир Зеленски, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен похвали напредъка на Украйна по пътя към Европейски Съюз, само че сподели, че няма " корав график " за присъединение, добавяйки, че това е " развой, учреден на заслуги ".

По-рано през вчерашния ден украинският министър-председател бе признат от папа Франциск във Ватикана на половинчасова частна визита. Шмигал помоли понтифика да работи за връщането вкъщи на редица деца, някои от тях сираци, които са били депортирани от Украйна в Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР