Украйна отлага контраофанзиватаStorm Shadow нанасят удари на над 250 кмКремъл:

...
Украйна отлага контраофанзиватаStorm Shadow нанасят удари на над 250 кмКремъл:
Коментари Харесай

Лондон доставя на Киев ракети с голям обсег

Украйна отсрочва контраофанзивата
Storm Shadow нанасят удари на над 250 км

Кремъл: Това ще наложи съответен отговор

Англия ще достави на Украйна крилати ракети с огромен обхват на деяние. Новината, обявена първо от Си Ен Ен, бе доказана през днешния ден от английския боен министър, съобщи Би Би Си. 

„ Просто не желаеме да стоим със скръстени ръце, до момента в който Русия убива цивилни. Русия би трябвало да признае, че самите й дейности доведоха до това въпросните системи да бъдат предоставени на Украйна “, уточни министър Бен Уолъс през днешния ден пред Народното събрание. 
На Киев ще бъдат предадени ракети Storm Shadow, които са с обхват от над 250 км. За съпоставяне американските HIMARS, които Съединени американски щати доставиха на Украйна, са с обхват от единствено 80 км. Storm Shadow се изстрелват от въздуха, след пуска им се снижават, с цел да заобикалят вражеските радари, и поразяват задачата си посредством инфрачервено ориентиране. 

Англия е получила уверения от украинското държавно управление, че тези ракети ще бъдат употребявани единствено в границите на украинската суверенна територия, а не навътре в Русия. Именно тази възможност - ракети да бъдат употребявани за удари по съветска територия, кара западните съдружници на Киев да се въздържат от доставки. 

Кремъл към този момент предизвести, че в случай че Англия изпрати на Украйна сходни ракети, това ще наложи „ съответен отговор от съветската войска “. 

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че военните в страната му се нуждаят от повече време, с цел да приготвят предстоящата контраатака, целяща да отблъсне съветските окупационни сили. 

В изявление, излъчено по Би Би Си, Зеленски сподели, че би било „ недопустимо “ да се стартира офанзивата в този момент, тъй като ще бъде изгубен прекалено много човешки живот.

„ С това (с което разполагаме - бел. ред.) можем да продължим напред и да реализираме триумф “, сподели Зеленски в изявлението. „ Но ще загубим доста хора. Мисля, че това е недопустимо. Затова би трябвало да изчакаме. Все още се нуждаем от малко повече време “, добави Зеленски.

Украинската контраатака против нахлуването на Русия преди повече от 14 месеца се чака от седмици. Киев получава съвременни западни оръжия, в това число танкове и други бронирани транспортни средства, както и западно образование за своите войски, до момента в който се приготвя за предстоящото контранастъпление. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР