Украйна освобождава хиляди хора от окупация, руската фронтова линия се

...
Украйна освобождава хиляди хора от окупация, руската фронтова линия се
Коментари Харесай

Руската армия е пред колапс. Украйна провежда блицкриг

Украйна освобождава хиляди хора от окупация, съветската фронтова линия се срутва, написа в. " Дейли телеграф ". Руските сили са принудени да отстъпват, откакто украинските сили съумяха да осъществят сполучливо нахлуване в Южна Украйна, отбелязва английското издание, съобщи Българска телеграфна агенция.
 
Руските сили в Южна Украйна се оказаха нощес на ръба на колапса, откакто бяха принудени да се отдръпват в резултат на едно от най-бързите украински настъпления до момента в спора. Украинските сили, които по-рано пробиха съветските линии на западния бряг на река Днепър, продължиха настъплението си към някои стратегически селища.
 
Руски блогъри, специализирали се във военното дело, оповестиха, че на съветските сили е било подредено да се прегрупират, с цел да не бъдат обкръжени в северната част на Херсонска област, акцентира " Дейли телеграф ".
 
Информацията за обилни териториални загуби на съветските сили наподобява се удостоверява от картите, фигуриращи в ежедневния брифинг на съветското министерство на защитата, макар че самото министерство не разяснява промените на фронтовата линия.
 
Руските сили изоставят две мощно укрепени позиции на фронта в Източна и Южна Украйна, написа в. " Таймс ". Силите на Киев напредват към Херсон. Според съветски източници силите на Москва изоставят позиции, на които са се намирали от март, защото се притесняват, че ще бъдат обкръжени, акцентира английското издание.
 
В. " Индипендънт " обръща внимание на информацията за съветски удар с дрон камикадзе тази заран в град Била Церква, в централната част на Киевска област. Британското издание се базира на изказване на регионалния шеф на Киевска област Олексий Кулеба. Атаката бе осъществена на фона на бързото нахлуване на украинските сили в Южна Украйна, за което заяви и украинският президент Володимир Зеленски.
 
В. " Гардиън " също се концентрира върху изказванията на Зеленски, че украинските сили не престават да освобождават територии в Източна и Южна Украйна, и върху териториалните промени, видни на картите от брифинга на съветското министерство на защитата.
 
От картите се вижда, че съветските сили към този момент не упражняват надзор върху селището Дудчани в Херсонска област, което е ситуирано на западния бряг на река Днепър. Вчера украинските сили форсираха настъплението си и принудиха съветските сили да отстъпват на два фронта - в Донецка и Луганска област в Източна Украйна, и в Херсонска област в Южна Украйна, отбелязва в. " Вашингтон пост ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР