Украйна остро разкритикува днес руските военноморски учения в близост до

...
Украйна остро разкритикува днес руските военноморски учения в близост до
Коментари Харесай

Според Киев руските учения в Черно море правят мореплаването на практика невъзможно

Украйна остро разкритикува през днешния ден съветските военноморски учения наоколо до южните ѝ крайбрежия, за които твърди, че са създали мореплаването в Черно и Азовско море " на процедура невероятно ", съобщи Ройтерс.

В изказване на украинското външно министерство се показва, че дейностите на Русия " демонстрират очевидно неуважение на разпоредбите и правилата на интернационалното право ", и че Киев ще работи дружно с интернационалните си сътрудници, с цел да приготви отговора си.

" Подобни нападателни дейности от страна на Руската федерация като част от хибридната война против Украйна са неприемливи ", се споделя в изказването.

Украйна приготвя отговор на съветските военноморски учения в Черно море, сподели през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба на общ брифинг с полския външен министър Збигнев Рау.

Рау - ротационен ръководител на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), чиито наблюдаващи наблюдават спора в Източна Украйна - сподели, че всички страни би трябвало да показват политическа воля, с цел да се постави завършек на рецесията сред Украйна и Русия.

Москва ще организира плануваните военноморски обучение в Черно море, в това число с основани на кораби тактически групи, заяви организация Интерфакс, цитирайки съветския Черноморски флот.

Шест съветски бойни кораба дойдоха по-рано през днешния ден в Черно море, наоколо до анексирания от Русия Кримски полуостров, от Средиземно море за военноморски учения, оповестиха международните организации.

Москва разгласи предишния месец, че нейните военноморски сили ще проведат огромна серия от учения, включващи всички флотове, през януари и февруари, от Тихия до Атлантическия океан, в поредна проява на мощ на фона на борбата със Запада поради Украйна.

" Всички военни маневри и напредвания на съветски кораби в акваторията на Черно море се организират в строго сходство с интернационалното морско право ", сподели на конференция представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

В отговор на въпрос, дали това значи, че съветските кораби блокират търговски направления, представителят сподели: " Не, (не блокират) ".

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников през днешния ден прикани интернационалната общественост да предприеме строги ограничения против Русия, в това число ограничение на достъпа до пристанища за съветски кораби, в отговор на военните учения на съветския военноморски флот в Черно море, съобщи Ройтерс.

" Сега ние чакаме и единна реакция: когато (руски) кораби не могат да влизат в пристанищата по света, те ще схванат цената на тяхната безочливост ", написа Резников в " Туитър. "

В обвързвано изказване въоръжените сили на Украйна обявиха, че военноморските сили са подготвени за всякакво разполагане или провокация от Русия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР