Украйна очаква положителен европейски доклад за кандидатурата й за европейско

...
Украйна очаква положителен европейски доклад за кандидатурата й за европейско
Коментари Харесай

Украйна очаква положителен доклад за кандидатурата й за европейско членство

Украйна чака позитивен европейски отчет за кандидатурата й за европейско участие. Това съобщи украинският вицепремиер Олга Стефанишина в изявление за Ройтерс.

Докладът ще бъде показан в сряда от Европейска комисия. Украйна чака оценката за нея в него да е позитивна, уточни украинската представителка. Тя акцентира, че Киев е направил всички промени, които се изискват от него.

Киев се надява, че отчетът на Европейска комисия ще предложи на водачите на страните членки на Европейски Съюз да вземат решение през декември за започване на публични договаряния за присъединение Украйна към блока.

" Бих споделила, че оценката несъмнено ще бъде позитивна, тъй като сме в непрекъснат контакт с Европейска комисия, като обсъждаме стъпките и преговаряме по отношение на стъпките, които успяхме да използван ", сподели Стефанишина.

През юни Европейска комисия съобщи, че Украйна е изпълнила две от седемте условия, които Европейски Съюз беше сложил, с цел да стартира договарянията за участие в Европейски Съюз.

Преговорите за участие лишават години, защото претендентите би трябвало да изпълнят условията и редица правни и стопански критерии. Освен това Европейски Съюз, който сега има 27 държави-членки, не желае да приема страна, в която се води война, напомня Ройтерс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР