Украйна обяви въздушна тревога за цялата си територия, независимо от

...
Украйна обяви въздушна тревога за цялата си територия, независимо от
Коментари Харесай

Въздушна тревога в цяла Украйна въпреки руското прекратяване на огъня

Украйна разгласи въздушна паника за цялата си територия, без значение от прекратяването на огъня, разпоредено от съветския президент Владимир Путин . Това демонстрират днешните данни от онлайн картата на Министерството на цифровата промяна на страната.

Междувременно самопровъзгласилата се Донецка национална република заяви за две офанзиви, за които се твърди, че са осъществени от украинските сили директно след началото на примирието, последвани от трето нахлуване, ориентирано към селището Тоненке малко по-късно.

По-рано през днешния ден съветската държавна телевизия заяви, че едностранното преустановяване на огъня от страна на Русия е от обяд московско време.
 Руското преустановяване на огъня в Украйна влезе в действие
Руското преустановяване на огъня в Украйна влезе в действие

Руските сили обаче ще дават отговор при противников огън

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин обаче посочи, че решението за коледното помирение се отнася до преустановяване на огъня или за настъпателни дейности на съветските сили и ще има ответен огън при положение на " провокации " от страна на съперника.

Вчера пресслужбата на Кремъл заяви, че да се вкара преустановяване на огъня по цялата линия на прикосновение в Украйна от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари . Впоследствие министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу издаде съответната заповед.

Украинските управляващи обаче реагираха отрицателно на концепцията за преустановяване на огъня за Коледа.
 ISW: Примирието на Путин най-вероятно е тактически ход
ISW: Примирието на Путин най-вероятно е тактически ход

Всички осъдиха изказването на съветския президент като безсмислено и лицемерно

я назова " опит за прекъсване на украинската атака в Донбас ", а, че преглеждат предлагането за помирение от Путин като опит за приемане на " глътка въздух " на фона на буксуващата война на Путин.

В отговор заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев посочи, че отказвайки коледното помирение, препоръчано от Москва, Киев е отхвърлил " ръката на християнската благосклонност " . По негови думи за съветските военни в тази обстановка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР