Украйна обяви промяна в стратегията за контраофанзивата си. Това стана

...
Украйна обяви промяна в стратегията за контраофанзивата си. Това стана
Коментари Харесай

Лондон: Украйна завзе за седмици повече територия, отколкото Русия – за година

Украйна разгласи смяна в тактиката за контраофанзивата си. Това стана със известие от секретаря на Съвета за национална сигурност и защита Олексий Данилов. По думите му, а не толкоз за нахлуване.

" Задача номер едно е оптимално заличаване на жива мощ, техники, горивни хранилища, муниции, командни пунктове, артилерия и мощ на противовъздушната защита на съветската войска ", Данилов в " Туитър ".

" Последните дни са изключително плодотворни. В момента войната на унищожени е равна на война за километри. Колкото повече е унищожено, толкоз повече е освободено. Колкото по-ефективно е първото, толкоз и второто. действаме умерено, малко по малко. "

Защо тъкмо в този момент

Това става месец след началото на контраатака, за която някои наблюдаващи считат, че върви прекомерно постепенно и не оправдава упованията. Киев ; през вчерашния ден за това прикани и представител на Военния комитет на НАТО.

 Съединени американски щати за контраофанзивата в Украйна: По-бавно, само че напредват Съединени американски щати за контраофанзивата в Украйна: По-бавно, само че напредват

Последният западен представител, косвено настоял за самообладание, във вторник вечерта, командващият английските въоръжени сили адмирал Тони Радакин. Според него " цялостната контраатака още не се е случила ", а тактиката на Киев цели да " умори, раздра и порази " съветските сили, с цел да пропука съветските отбранителни линии.

Напредъкът на Украйна, съгласно Радакин, е стеснен, само че и съветските отбранителни линии са сложни за превъзмогване. Същевременно " даже през последните няколко седмици " Украйна е завзела повече територия, в сравнение с Русия през последната година ". Силите на Москва съгласно него са дотолкоз отслабени, че не могат сами да реагират със своя контраофанзива.

" Очакваме Украйна да притегли част от наличните сили от втори ешелон. По наша оценка Русшя евентуално е наситила зоната на сигурност. Тя има доста ефикасни отбранителни линии. Плътността на минните полета, които би трябвало да преодолява Украйна, евентуално е по-голяма от предстоящото. " Освен това, продължава той, Украйна намя прикритие по въздух, нито е получила цялата мечтана техника.

Удар измежду бял ден

Междувременно регионалната администрация на Харковска област за обстрел на град Первомайски, при който са ранени десетки (по-късно шефът ѝ Олег Синехубов, че потърпевшите са 43-ма).

 Началникът на защитата на Англия Тони Радакин с френския си сътрудник Тиери Буркхард в Лондон, 17 юни.
Началникът на защитата на Англия Тони Радакин с френския си сътрудник Тиери Буркхард в Лондон, 17 юни.

От тях 12 са деца. Някои от потърпевшите са със приблизително тежки пострадвания. Атаката е станала към 13:35 ч. локално и българско време - измежду бял ден - а прокуратурата счита, че е осъществена с ракети " Искандер ".

 Лондон: Украйна завзе за седмици повече територия, в сравнение с Русия – за година

Според някогашен на батальона " Азов " ударът е нанесен, до момента в който хора се събирали за погребението на украински войник на име Олег Фадеенко. Агенция " Ройтерс " написа за излъчени от украинска телевизия фрагменти, на които се виждат към стотина души, събрали се за погребението: някои в униформа, някои - цивилно облечени. За същото събитие и публичната медия " Суспилне ".

Атаката последва на друга офанзива на Русия по Украйна - против Сумска област, също на североизток.

 Над 20 са убити или ранени при удар с дрон в Североизточна Украйна Над 20 са убити или ранени при удар с дрон в Североизточна Украйна
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР