Украйна обяви, че е свалила 14 от общо 20 руски

...
Украйна обяви, че е свалила 14 от общо 20 руски
Коментари Харесай

Русия и Украйна си размениха военнопленници

Украйна разгласи, че е свалила 14 от общо 20 съветски дрона, изстреляни при следващия нощен обстрел против пет области в южната и източната част на страната. Киев заяви, че е нанесъл удар против рафинерия в Санкт Петербург.

Местните съветски управляващи оповестиха през нощта за мощна детонация, само че без жертви и обилни материални вреди. Новините идват на фона на възходящи спекулации в украински и западни медии към ориста на главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

Според Вашингтон Поуст генералът към този момент остава на поста си, само че президентът Зеленски към този момент е взел решение за неговото премахване.

На 29 януари украинският водач Зеленски е съобщил на Залужни желанието си да го в профил от управлението на въоръжените сили, твърди Вашингтон Поуст, като се базира на високопоставени източници в Киев.

Според тях президентът е декларирал на генерала, че украинците са " изтощени от войната ", а задграничните съдружници на Киев са забавили военната помощ. Според Зеленски назначението на нов командващ украинските въоръжени сили би могло да " раздвижи ситуацията ".

За диалози с украинските водачи през днешния ден в Киев е заместник-държавният секретар на Съединените щати Виктория Нюланд.

Вашингтон Поуст твърди, че Зеленски и Залужни се разминават по тематиката за мащабите на бъдещата готовност в Украйна. Генералът упорства за още половин милион под пагон. Според президента това е мъчно постижимо поради недостиг на съоръжение, оръжие, подготвителни лагери и финансови средства.

На Залужни е бил препоръчан различен пост, само че генералът е отказал да напусне армията. Кабинетът на президента отхвърля уволняване на Залужни.

Кремъл през днешния ден съобщи, че следи обстановката към Залужни.

" Все още има доста въпроси, само че едно е несъмнено. Режимът в Киев има доста проблеми, нещата там не вървят добре. Очевидно несполучливата лятна атака и проблемите на фронта водят до възходящи несъгласия сред представителите на Киевския режим. Както във военното, по този начин и в цивилното управление ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Сред вероятните заместници на Залужни е военачалник Кирило Буданов, който е командващ специфичните интервенции, само че без опит като армейски пълководец, отбелязва Вашингтон Поуст. Изборът му ще е сигнал за прекосяване към асиметрични тактики във войната на фона на позиционните борби в продължение на година.

Друга опция е военачалник Олександър Сирски, в този момент командващ украинските сухопътни войски. Той ръководеше защитата на Киев в първите седмици на войната и провежда сполучливата контраатака в Хeрковска област през есента на 2022. Според английския " Таймс " и Буданов и Сирски са отказали поста на Залужни, което е принудило президента да отстъпи.

Русия и Украйна оповестиха през днешния ден за огромна замяна на пленници.

" Имаме положителни вести, вести, които чакахме. Освободихме още 207 украинци от съветски плен ", съобщи украинският президент.

Русия твърди, че си е върнала 195 военнопленници.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР