Украйна обвини в неделя руската телевизия Ар Ти (RT), която

...
Украйна обвини в неделя руската телевизия Ар Ти (RT), която
Коментари Харесай

Просто удавете тези деца, удавете ги. Защо Украйна поиска световна забрана на RT

Украйна упрекна в неделя съветската телевизия Ар Ти (RT), която е следена от страната, в подбудителство към геноцид, откакто неин водещ сподели, че украински деца, които възприемали руснаците като окупатори по времето на Съветския съюз, трябвало да бъдат удавени, осведоми Българска телеграфна агенция, като се базира на Ройтерс.

В предаване предходната седмица съветският писател-фантаст Сергей Лукяненко разказал по какъв начин при първото му посещаване в Украйна през 80-те години на предишния век локални деца му споделили, че са щели да живеят по-добре, в случай че Москва не била окупирала страната им.

На това водещият Антон Красовски отвърнал:

" Трябвало е да бъдат удавени в река Тисина. Просто удавете тези деца, удавете ги. "

Като вид той предложил да бъдат затворени в бараки и изгорени.

Governments which still have not banned RT must watch this excerpt. This is what you side with if you allow RT to operate in your countries. Aggressive genocide incitement (we will put this person on trial for it), which has nothing to do with freedom of speech. Ban RT worldwide!
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)

В фрагмент от изявлението, публикуван в обществените мрежи, се вижда, че Красовски се смее на информации, че съветски бойци са изнасилвали възрастни украински дами по време на нашествието.

" Правителствата, които към момента не са забранили RT, би трябвало да гледат този фрагмент ", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба в Туитър.

" Това е нападателно подбуждане към геноцид (ние ще надигнем този човек на съд за това), което няма нищо общо със свободата на словото. Забранете RT по целия свят ", добави Кулеба.

Красовски е ефирен коментатор, прочут с възгледите си в интерес на войната. Срещу него има наложени наказания от Европейски Съюз.

Няколко часа откакто избухна абсурдът, основният редактор на телевизионния канал Маргарита Симонян сподели, че Красовски е отхвърлен от работа поради " отвратителните " си мнения.

" Никой в RT не споделя неговите възгледи ", сподели тя.

В изказване в уеб страницата на малкия екран Симонян добави:

" На децата на Украйна, както и на децата на Донбас и на всички други деца поисквам всичко това да свърши колкото се може по-скоро и те да живеят и да учат още веднъж в мир - на езика, който те считат за роден. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР