Украйна няма да праща посланик в Руската федерация. Това става

...
Украйна няма да праща посланик в Руската федерация. Това става
Коментари Харесай

Украйна засега няма да праща посланик в Русия

Украйна няма да праща дипломат в Руската федерация. Това излиза наяве от формалния отговор на Министерството на външните работи на страната на въпрос на изданието „ Украинские новости “, съобщи организация " Фокус ".
В отговора на украинското ведомство също по този начин се показва, че „ не е имало претенции за единодушие от съветската страна към Министерството на външните работи на Украйна “. В случай на приемане на бележки от Москва с искане за единодушие, Киев има намерение да работи в сходство с откритата интернационална процедура, прецизира още формален Киев.
По-рано Ведомството съобщи, че Украйна координира кандидатурите на посланици в 13 от 19 страни, в които те не участват сега, само че не се показва съответно за кои страни става въпрос.
Руският министър на външните работи Сергей Лавров сподели по-рано в изявление за „ Российская газета “, че Москва няма да има нищо срещу да обмени още веднъж посланици с Украйна. Обяснявайки позицията на Москва, Лавров означи, че Русия и Украйна, даже и в сегашните условия, са мощно взаимосвързани в стопанската система, в региона на превоза, в филантропичните въпроси. „ И, несъмнено, не е рационално непрекъснато да се слагат някакви бариери за въздушния трафик, по-късно за железопътния превоз и за връзките “, разяснява още първият посланик на Москва.
Припомняме, че след държавния прелом в Украйна през 2014 година Киев отзова посланика си от Москва. Въпреки това посолствата на двете страни в двете столици не престават да работят.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР