Украйна назначи Валерий Залужний за свой нов пратеник във Великобритания

...
Украйна назначи Валерий Залужний за свой нов пратеник във Великобритания
Коментари Харесай

Валерий Залужний става пълномощен посланик на Украйна във Великобритания

Украйна назначи Валерий Залужний за собствен нов делегат във Англия месец откакто беше отхвърлен от поста си на главнокомандващ на страната.

" На 7 март 2024 година президентът на Украйна утвърди кандидатурата на Валерий Залужний за поста ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна във Англия ", се споделя в изказване на украинското външно министерство.

" Днес утвърдих претендента за поста дипломат на страната ни във Англия. Генерал Валерий Залужний ми сподели, че това е посоката, в която би желал да поеме – дипломацията ", разяснява във Facebook украинският президент Володомир Зеленски.

„ Нашият съюз с Англия би трябвало единствено да става по-силен. И през днешния ден има няколко декрета, които си заслужава да бъдат упоменати. Подписах два указа за награждаване с държавни оценки на нашите воини – още 520 военнослужещи от въоръжените сили. Всеки един от тях заслужава нашата признателност и почитание. А през днешния ден има и декрет за уволняване на наборници – тези, които са били извикани на военна работа преди началото на пълномащабната инвазия “, отбелязва още той.

„ Благодаря на всички, които са в Украйна и с Украйна! Слава на всички борещи се и работещи в името на родината и народа ни! Слава на Украйна! “, споделя украинският президент.

Популярният военачалник Валерий Залужний води украинската войска от началото на войната против Русия, като в първите месеци на спора отблъсква доста по-мощните нахлуващи сили.

Междувременно стана ясно, че Англия ще даде на Украйна над 10 000 безпилотни летателни апарата, с цел да подкрепи битката ѝ против съветската инвазия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР