Украйна набира доброволци за осем щурмови бргади, чиято задача ще

...
Украйна набира доброволци за осем щурмови бргади, чиято задача ще
Коментари Харесай

Войната днес: Украйна набира доброволци за осем щурмови бригади

Украйна набира доброволци за осем щурмови бргади, чиято задача ще бъде да освободи окупираните от Русия територии, в това число Крим и Донбас, заяви новият вътрешен министър на страната Игор Клименко.

" Гвардията на настъплнието, това са професионални щурмови бригади на Министерството на вътрешните работи. Команди от бойци-патриоти, които се стремят да изтребят врага и да освободят окупираните земи на Украйна. Никакви тилови задания - написа Клименко в профила си във Facebook. - Само висококачествена подготовка, непрекъсната подготовка и присъединяване в интервенциите на предната линия. Формирането на подразделенията към този момент е в ход ".

Осемте бригади ще включват и някогашния батальон " Азов ", популяризирал се в отбраната на Мариупол. Набирането на гвардейците върви паралелно с мобилизацията на цивилни за армията и е без значение от нея. Доброволците ще могат да избират в коя от бригадите да служат. Подготовката им ще трае няколко месеца.

В същото време вашингтонският Институт за проучване на войната заяви, че съветският газов монопол " Газпром " основава свое въоръжено звено за защита, сходно на Частната военна компания " Вагнер " на доближения до Путин предприемач Евгений Пригожин.

Освен за охранителни задания формированието евентуално може да бъде употребявано и в бойните действия  в Украйна, се споделя в постоянния отчет на института.

Според последната разследваща сводка, оповестена от английското министерство на защитата, Русия може би към този момент е почнала новото нахлуване в Донбас заради политически напън и прибързани оценки на ситуацията. 

Операцията може да е почнала още през януари, само че съветските войски съумяват да напреднат по няколкостотин метра на седмица. Причината е, че не им доближават боева мощност и муниции.

Според Института за проучване на войната съветските проекти за завземане на целия Донбас са нереалистични и почиват върху неправилни догатки за качествата на личната войска. 

Според неназовани съветски " военкори " (журналисти и блогъри, следящи войната) съветските войски могат да попаднат в " капан ", в случай че стартират нова огромна интервенция за завземане на цяла Украйна, сходна на провалилата се преди година.

Русия продължи през днешния ден обстрела на цивилни обекти в Украйна. Ракети попаднаха в Харковска област, ранявайки четирима души, сподели регионалният шеф Олег Синегубов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР