Украйна може да изпита недостиг на боеприпаси за ПВО още

...
Украйна може да изпита недостиг на боеприпаси за ПВО още
Коментари Харесай

САЩ алармират: Ракетите за украинската ПВО може да свършат още през март

Украйна може да изпита дефицит на муниции за Противовъздушна отбрана още идващия месец, предизвестява основаният във Вашингтон Институт а проучване на войната (ISW), на който се базира украинската организация УНИАН.

Това ще разреши на Русия да бомбардира по-силно украинските войски и градове, както и да усили присъединяване на авиацията. Прекъсванията в отбранителната помощ от Запада може да доведат до дефицит на муниции за системите за противовъздушна защита (ПВО) на Украйна още през март. Според американския институт евентуално това е повода Русия да ускори въздушните си офанзиви в последно време. Ако Украйна има дефицит на противовъздушни ракети, това ще разреши на окупаторите по-агресивно да бомбардират украинските войски или даже градовете на фронтовата линия.

Според известие на New York Times от 9 февруари, американски чиновници пресмятат, че запасите от ракети за Противовъздушна отбрана на Украйна може да се изчерпят през март 2024 година Украйна предизвести, че е изправена пред " сериозен дефицит " на Противовъздушна отбрана поради забавянето на западната помощ.

" Руските войски постоянно оказват напън върху лимитираната система за Противовъздушна отбрана в тиловите региони на Украйна, нанасяйки удари с съветски ракети и дронове, комбинирани с ирански и севернокорейски оръжия. По този метод Русия се пробва да принуди украинските войски да изразходват въздух отбранителни ракети, както и да реалокира системите за противовъздушна защита надалеч от линията на фронта “, изясняват анализатори.

Според специалисти Русия леко е понижила въздушната поддръжка за наземните интервенции в целия спектакъл на военните дейности заради свалянето на съветски изтребители в региона на Херсон през декември 2023 година, както и унищожаването на аероплан за ранно предизвестие А-50 на 14 януари. Въпреки това интензивните удари и натискът върху въздушния щит на Украйна принуждават украинските въоръжени сили да преразположат системите за Противовъздушна отбрана, които преди този момент можеха да възпират съветската тактическа авиация, настояща по фронта и в съветския гръб. През януари 2024 година съветската авиация ускори интервенциите в поддръжка на съветските настъпателни интервенции в Източна Украйна, изключително покрай Авдиевка. Това допуска, че „ лимитираните ресурси от украински Противовъздушна отбрана ракети могат да дадат на съветските самолети повече благоприятни условия за нахлуване “.

Анализаторите на ISW допускат, че сериозният дефицит на украински Противовъздушна отбрана ракети може да разреши на съветските сили да употребяват самолети по-близо до сегашната контактна линия в Украйна и отвън нея в по-голям мащаб, изключително пилотирани, които носят по-тежки товари. „ Руските военни към момента не са провеждали поредни широкомащабни въздушни интервенции в поддръжка на личните си сухопътни настъпателни интервенции в Украйна и усилването на съветските въздушни интервенции в огромен мащаб би представлявало забележителна опасност за страната “, заключава отчетът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР