Украйна, като част от нов пакет военна помощ, ще получи

...
Украйна, като част от нов пакет военна помощ, ще получи
Коментари Харесай

Германия и Дания доставят спешно 80 танка Leopard 1 на Украйна за контранастъплението

Украйна, като част от нов пакет военна помощ, ще получи незабавно танкове Leopard 1A5 от Германия и Дания през идващите седмици. Това съобщи в изявление пред полското издание Rzeczpospolita министърът на защитата на Германия Борис Писториус, съобщи " Фокус ".

По думите му, в този момент страната му дава втората по величина военна помощ на Украйна в региона на доставките на съоръжение, директна финансова помощ или помощ в границите на Европейския съюз.

Освен това немски инструктори не престават да оказват помощ в образованието на украинската войска, добави Писториус.

" Десетки бойни танкове Leopard 1A5, обезпечени от Германия и Дания, ще дойдат в Украйна през идващите седмици. В допълнение, през май преди малко подготвихме нов пакет от помощ от 2,7 милиарда евро, който включва спомагателни незабавно нужни оръжия като системи за противовъздушна защита IRIS-T SLM “, означи той.

Още през май изпълняващият длъжността министър на защитата на Дания Троелс Лунд Поулсен разгласи взаимно с Германия прекачване на 80 танка Leopard 1 в Украйна.

Тези танкове имат 105 мм оръдие и коаксиална MG3 7,62 мм картечница. Машината се смяташе за главния танк на Германия до 80-те години на предишния век.

В същото време версията Leopard 1A5 е последният сериен модел. Той е оборудван с компютъризирана система за ръководство на огъня Krupp-Atlas Electronik EMES 18 с термовизионна камера Carl Zeiss, която е основана на актуалната система на Leopard 2.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР