Украйна извършва преход към офанзивни действия особено към Бахмут, в

...
Украйна извършва преход към офанзивни действия особено към Бахмут, в
Коментари Харесай

Украйна обяви начало на "офанзивни действия" на изток

Украйна прави преход към " офанзивни дейности " изключително към Бахмут, в Източна Украйна, в " Телеграм " заместник-министърът на защитата Ханна Маляр.

Коментарът на Маляр, в който се приказва за " отбранителен " режим на " врага " в борби от " локално " значение, съответствува с оценките на американски представители за съществуване на " знаци ", че дълго чаканата контраатака на Украйна може би най-накрая е почнала.

Малко след известието в Мариупол - в югоизточната част на Донецка област - бе система за противовъздушна защита.

" Какво става сега? Продължаваме защитата, която започнахме на 24 февруари ", написа в " Тeлеграм " Ханна Маляр. " Дефанзивната интервенция нвключва всичко, в това число контраофанзивни дейности. Следователно в някои региони прекосяваме към офанзивни дейности. "

Два дни откакто украинският президент Володимир Зеленски разгласи готовността на страната за контраофанзивата,. Киев отхвърли, само че от сухопътните сили.

Разнопосочни сигнали

" На юг - врагът се отбранява. Продължават сражения от локално значение ", написа още Маляр и добавя: " Защо руснаците интензивно пускат информация за контраатака? Защото би трябвало да отклоняват вниманието от разгрома по бахмутското направление. "

Самата Украйна в същото време дава разнопосочни сигнали. Съветникът на началника на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк в " Туитър " преди няколко часа, че Москва към този момент е " интензивно ангажирана с отблъскването на... глобалнаофанзива, която " още не съществува " ".

 Да защитаваш територия колкото България: по какъв начин Русия укрепи фронта в Украйна Да защитаваш територия колкото България: по какъв начин Русия укрепи фронта в Украйна

Подоляк се пошегува и че Киев следи този развой на " заличаване " на хиляди единици украинска бойна техника с интерес, само че в случай че желаят да знаят истината, всички би трябвало да " наблюдават единствено формалните вести от Украйна ".

За " Ню Йорк таймс " събеседници от американската администрация, че сражения се водят в няколко точки на фронтовата линия. Това става в ден, когато делегат на папа Франциск идва в Украйна, с цел да изследва опциите за мир. Руски военни блогъри отиват още по-далеч, като оповестяват, че украинската войска е осъществила прогрес в някои региони.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР