Украйна използва всички възможни дипломатически инструменти, за да спаси защитниците

...
Украйна използва всички възможни дипломатически инструменти, за да спаси защитниците
Коментари Харесай

Зеленски: Русия не се е съгласила на никакви варианти за Мариупол

Украйна употребява всички вероятни дипломатически принадлежности, с цел да избави бранителите на Мариупол, само че Русия към момента не се е съгласила с нито един от многото препоръчани разновидности.

" Неговите бранители към момента остават в Мариупол. Те не престават съпротивата си на. Използваме всички вероятни дипломатически принадлежности, с цел да организираме спасяването им. Но Русия към момента не се е съгласила с нито един от многото препоръчани разновидности ".

Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в обръщението си пред Народното събрание на Малта, представено от " Укринформ ".

Той означи, че Украйна е поискала от сътрудниците си нужното оръжие, с цел да деблокира Мариупол и да избави военни и цивилни . Украйна обаче към момента не разполага с нужното оръжие и количеството, належащо за деблокиране на Мариупол.

" Какво значи? Можете изцяло да разберете това, като просто си спомните смисъла на английските Spitfires в пролетното малтийско небе на 1942 година ", акцентира президентът.
 Мариупол през днешния ден: 330 метра Георгиевска лента и взлом на
Мариупол през днешния ден: 330 метра Георгиевска лента и взлом на " Азовстал "

На видео от дрон се виждат сред 200 и 300 души

Както беше маркирано, Англия и Съединените щати извършиха задачата с присъединяване на Spitfires, която промени хода на борбата за Малта и оказа помощ за унищожаването на упоритостта на тогавашния агресор да превземе острова.

" И в този момент имаме потребност от сходна задача от нашите сътрудници. Да унищожи упоритостта на настоящия агресор да превземе Украйна и други европейски страни. Нуждаем се от самолети, хеликоптери, специфична артилерия и други оръжия, тъй като в този момент, както и преди 80 години, бъдещето на Европа се взема решение на бойното поле ", сподели Зеленски.

Според него няма подозрение, че Русия е наясно със протичащото се в Мариупол, тъй като на съветската войска е подредено да унищожи този град и да убие колкото се може повече хора. Руските самолети непрестанно хвърлят авиобомби и фосфорни муниции върху здания, в които сигурно знаят, че там се приютяват хора и няма военни. " Това е просто гнет ", сподели президентът.
 Обсадата на Мариупол коства скъпо на Русия
Обсадата на Мариупол коства скъпо на Русия

Украинската контраатака може да разстрои съветските сили североизточно от Харков

Както беше маркирано, от началото на пълномащабната инвазия съветската войска се пробва да блокира украинските градове, а окупаторите проведоха същински пъкъл в град Мариупол.

" Те го блокираха както от сушата, по този начин и от морето. Постоянно бомбардиран. Там са разрушени над 90 % от всички здания. Преди войната, апропо, беше половин милионен град. Беше изкуствено гладувано. Руската войска е блокирала доставката на всякаква храна, питейна вода или медикаменти ", акцентира президентът.

Мариупол претърпява една от най-големите филантропични произшествия поради съветската експанзия. Градът е блокиран от нашественици повече от два месеца. Руснаците бомбардираха жилищни квартали и цивилна инфраструктура, блокираха доставката на филантропична помощ.

Както бе обявено, през миналия ден съветските нашественици направиха 34 въздушни удара против стоманодобивния цех Азовстал, в това число осем излитания на стратегически бомбардировачи.

На 7 май цивилни - дами, деца и възрастни хора - бяха евакуирани от бункерите на стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол.

На 9 май обаче началникът на регионалната военна администрация в Донецк Павло Кириленко сподели, че в бункерите са останали над 100 цивилни.

Украинските военни, измежду които няколкостотин ранени, държат защитата на територията на стоманодобивния цех, която съветските войски непрестанно обстрелват с всевъзможни оръжия и се пробват да щурмуват.
 Зеленски предизвести: Убийства на военни и цивилни в Мариупол поставя завършек на договарянията
Зеленски предизвести: Убийства на военни и цивилни в Мариупол поставя завършек на договарянията

Президентът акцентира, че град Мариупол е изцяло опустошен

Зеленски сподели, че украинските управляващи работят по дипломатически разновидности за избавяне на украинските военни, ситуирани на територията на " Азовстал ".

Войници от полк Азов, Националната армия, морски пехотинци и мотострелци не престават да пазят Мариупол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР