Украйна използва Фонда за енергийна подкрепа, за да финансира, наред

...
Украйна използва Фонда за енергийна подкрепа, за да финансира, наред
Коментари Харесай

Берлин налива над 88 млн. евро в енергийната инфраструктура на Ук...

Украйна употребява Фонда за енергийна поддръжка, с цел да финансира, наред с другото, енергийни източници, аварийни елементи и съоръжение като трансформатори и генератори, които имат за цел да допринесат за поддържането на енергийните доставки в страната.

 

Украинските енергийни компании могат да употребяват финансовата помощ за ремонт на разрушени подстанции и електроцентрали, с цел да продължат да доставят хората с електричество и топлота. Друга част от средствата ще бъдат употребявани и за " планове за преход към зелена сила ", като да вземем за пример фотоволтаични системи на публични здания, и за " зелено възобновяване " на Украйна.

 

Новата помощ се постанова заради събитието, че въздушните удари на Русия не престават да са насочени към украинската енергийна инфраструктура и през втората зима на войната. 

 

В края на предходната година немското държавно управление към този момент е изплатило 129,5 млн. евро във Фонда за енергийна поддръжка. С това общият принос на Германия възлиза на 218 млн. евро. Като цяло от февруари 2022 година до момента във фонда са събрани към 400 млн. евро. Европейската енергийна общественост провежда търговете за закупуване на артикули и следи за потреблението на средствата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР