Украйна изпитва недостиг на управляеми ракети за противовъздушна отбрана, заяви

...
Украйна изпитва недостиг на управляеми ракети за противовъздушна отбрана, заяви
Коментари Харесай

Украйна: Изпитваме недостиг на ракети за противовъздушна отбрана

Украйна изпитва дефицит на управляеми ракети за противовъздушна защита, съобщи през днешния ден представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ясно е, че има дефицит на управляеми ракети за противовъздушна защита ", разгласи той.

Игнат добави, че се надява забавянето на пакетите от западна помощ да бъде позволено скоро, защото Украйна зависи от западните доставки за редица отбранителни потребности.

" Днес имаме от ден на ден и повече западна техника и надлежно тя се нуждае от поддръжка, ремонт, осъвременяване и попълване със съответните муниции ".

Тази събота " Ню Йорк Таймс " заяви, че съгласно чиновници на Белия дом и Пентагона доставката на ракети за системите " Пейтриът " скоро може да се забавят. Конгресът на Съединени американски щати предишния месец не съумя да утвърди 60 милиарда $ помощ за Украйна поради републиканците, някои от които желаят повече пари да бъдат заделени за " нашествието " (по техни думи) на незаконни имигранти през южната граница, а други - да саботират всяка една самодейност на президента Джо Байдън месеци преди провеждането на президентските избори. 

Украйна настрана се сблъсква със закъснение на помощта от Европейски Съюз - оттова също се надява да получи пакет от 50 милиарда евро, който обаче към този момент е блокиран от Унгария.
Украйна унищожи мост, свързващ Крим с Южна Русия
Този уикенд украински бойци унищожили железопътен мост, свързващ Крим с Южна Русия, който съветските окупатори строяли на север от Азовско море, съобщи  " Форбс ". Според медията това е едно от най-значимите събития през последните месеци, защото логистиката играе решаваща роля в развиването на спора. 

" Украинците пробиха дупка в огромна съветска логистична самодейност и забавиха с съвсем шест месеца планирането на съветските доставки ", написа Стефан Корша, старши сътрудник по защитата на " Кийв пост ".

Руските военни имат три благоприятни условия за пренасяне на огромни количества доставки от Русия до окупационните сили в Южна Украйна: с транспортен съд до Крим, по шосе и железопътен превоз през Керченския мост непосредствено за Крим и с железопътен превоз през Югоизточна Украйна.

Украинците атакуват и трите съществени линии за доставки от началото на нашествието през февруари 2022 година Украински ракети и дронове са развалили или потопили доста от десантните кораби на съветския флот и са трансформирали кримските пристанища в рискови зони за оживелите плавателни съдове. На няколко пъти бе съществено повреждан Керченския мост.

Основната сухопътна железница завива на север към фронтовата линия и е в обсега на украинските гаубици. Украинските артилеристи без проблем поразяват преминаващи влакове или самите железопътни линии.

Тези офанзиви накараха руснаците да стартират построяването на четвърта линия за доставки, крайбрежна железопътна линия, която, макар че към момента е в обсега на далекобойните украински ракети, е на задоволително далечно разстояние от гаубиците. Тази нова железопътна линия трябваше да пресече река Калмиус на юг през Гранитное.

Руски инженери започнаха да строят моста през септември 2023 година Строителството беше към своя край, когато украинските ракети го унищожиха. Атаката е осъществена благодарение на ракети M30/31 с GPS-насочване, изстреляни от HIMARS.

" Онези от вас, които са предубедени против Кремъл, може даже да видят украинското възприятие за комизъм в това да чакат цели пет месеца от началото на строителството на моста, преди да го разрушат ", написа Корша.

Изданието отбелязва, че всяка офанзива против съветски снабдителни линии в южната част на Украйна кара съветските войски да гладуват. Това също по този начин изяснява за какво хиляди съветски бойци в южната област Херсон към момента не могат да унищожат предмостието на левия бряг на Днепър, което се държи единствено от няколкостотин украински морски пехотинци.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР