Украйна изпълни 70% от ангажиментите по Споразумението за асоцииране с

...
Украйна изпълни 70% от ангажиментите по Споразумението за асоцииране с
Коментари Харесай

Украйна изпълни 70% от изискванията за присъединяване към ЕС

Украйна извърши 70% от уговорките по Споразумението за асоцииране с Европейския съюз. Това заяви вицепремиерът по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина по време на откриването на информационната акция „ Заедно сме Европа “, съобщи Ukrinform.

Правителството осъзнава нуждата от привършване на всички правни процедури за участие в Европейски Съюз. То упорства да получи политическа изясненост за нужните последващи стъпки за участие, съобщи Стефанишина.

„ Трябва да разберем какъв брой дълъг и сложен ще бъде пътят ни към участие в Европейския съюз, освен във връзка с договарянията. Наистина ще би трябвало да осъществим наложените съставни елементи за присъединение към Европейски Съюз. Имаме силата и желанието за това. Единственото нещо, от което се нуждаем, е политическата изясненост за по-нататъшните стъпки “, е позицията на вицепремиерът.              

В този подтекст тя напомни думите на президента, че процесът на европейска интеграция остава главен мотиватор за украинското общество, което сплотява повече от 90% от нацията. Предприсъединителният развой дава сила на въоръжените сили на Украйна.

„ Ние не желаеме процесът на нашето присъединение към Европейски Съюз да бъде бюрократичен. Разбира се, ние като страна демонстрираме способността си да преминем през всички нужни правни процедури, свързани с участието, доколкото е допустимо, само че не желаеме политици и водачи на Европейски Съюз да вкарат този развой в руслото на администрация. Като се имат поради тези провокации, пред които е изправена Украйна, очевидният ангажимент на украинския народ към правилата на демокрацията и това, че сме изпълнили съвсем 70% на всички отговорности по Споразумението за асоцииране, считаме, че е ненужно да ни правят оценка от нулата. Необходими са политически решения, които да получим до края на годината. “, сподели Стефанишина.

На 23 юни държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз утвърдиха решение за даване на Украйна на статут на претендент за участие в Блока, напомня Ukrinform.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР