Украйна и Русия размениха днес военнопленници. 207 украински военнослужещи и

...
Украйна и Русия размениха днес военнопленници. 207 украински военнослужещи и
Коментари Харесай

Украйна и Русия размениха по 200 военнопленници

Украйна и Русия размениха през днешния ден военнопленници. 207 украински военнослужещи и цивилни са върнати на Украйна, откакто са били военнопленници на Русия, заяви украинският президент Володимир Зеленски във Facebook, съобщи  Укринформ.

“Нашите хора се върнаха. 207 от тях. Връщаме ги вкъщи без значение от всичко. Спомняме си за всеки украинец в плен. Както за воините, по този начин и за цивилните жители. Трябва да върнем всички тях. Работим върху това ”, написа той.

Страните размениха военнопленници на няколко пъти по време на съвсем двегодишната война, напомня Ройтерс. Но по-нататъшните замени бяха сложени под въпрос, откакто Москва упрекна Киев в свалянето с ракета земя-въздух на боен аероплан предходната седмица, заявявайки, че на борда е имало 65 украински военнопленници. Украйна нито удостовери, нито отхвърли, че е свалила самолета, и изиска от Русия да показа доказателства в поддръжка на изказванията си за пасажерите в самолета.

Ройтерс съобщи през днешния ден, че съветското министерство на защитата е съобщило, че Русия и Украйна са си разменили по 195 бойци, които са били военнопленници.

Правителственият орган на Украйна, отговарящ за военнопленниците, заяви, че при 50-ата по ред замяна на пленници вкъщи са се завърнали бойци, взели участие в защитата на градовете Мариупол и Херсон, както и бойци, пленени от Русия на Змийския остров в Черно море.

Последната и най-голяма замяна беше на 3 януари, когато те размениха общо 478 военнопленници след посредничеството на Обединените арабски емирства.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР