Украйна и Молдова крачка по-близо до ЕС: Как реагира светът.

...
Украйна и Молдова крачка по-близо до ЕС: Как реагира светът.
Коментари Харесай

Украйна и Молдова крачка по-близо до ЕС: Как реагира светът


Украйна и Молдова крачка по-близо до Европейски Съюз: Как реагира светът. Орбан съобщи, че не е желал да взе участие във взимането на „ неприятното решение “ за присъединението на Украйна към Европейски Съюз.
 haben wir gerade beschlossen, Beitrittsgespräche mit der  und auch mit  zu beginnen. Klar ist: Diese Länder gehören zur europäischen Familie.

— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) 

Унгария не пожела да взе участие през днешния ден във взимането на „ неприятното решение “ на Европейския съвет за започване на договаряния за участие на Украйна и остана настрани от това решение, разгласи министър председателят Виктор Орбан на
страницата си във Фейсбук, съобщи Ройтерс.
„ Но 26-те страни членки бяха безапелационни, че това решение би трябвало да бъде взето, тъй че Унгария реши, че в случай че 26-те решат по този начин, те би трябвало да вървят по своя път. Унгария не желае да взе участие в това неприятно решение и по тази причина остана настрани от него през днешния ден “, съобщи Орбан.
Дипломати от Европейски Съюз настояват, че унгарският министър председател
не е бил в залата, където се организира срещата на върха, само че е знаел и се е съгласил другите водачи да гласоподават в поддръжка на Украйна в негово неявяване, добавя Ройтерс.
Унгарският министър председател Виктор Орбан реши
да не употребява правото си на несъгласие върху договарянията за присъединение на Украйна
по време на срещата
на върха на водачите на Европейския съюз, съобщи пред кореспонденти след срещата министър председателят на Ирландия Лео Варадкар, съобщи Ройтерс.
„ Премиерът Орбан изложи причините
си доста изрично. Той не е склонен с това решение и не трансформира мнението си, само че всъщност реши да не употребява правото си на несъгласие “, сподели Варадкар.
Запитан за ролята на Орбан при гласуването,
Варадкар добави: „ Той не беше в залата “.

Дипломати от Европейски Съюз, представени от Ройтерс, настояват, че
немският канцлер Олаф Шолц
е предложил унгарският министър председател Виктор Орбан да не участва в залата
при взимането на решението за Украйна.
След взимането на решението за предоставяне на зелена светлина на Украйна за участие в Европейски Съюз белгийският министър председател Александър де Кроо разяснява, че това е „ доста ясно обръщение “ и към украинците, и към руснаците, съобщи Ройтерс.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР