Украйна и Европейският съюз ще проведат среща на върха в

...
Украйна и Европейският съюз ще проведат среща на върха в
Коментари Харесай

Украйна и ЕС ще проведат среща на върха на 3 февруари в Киев

Украйна и Европейският съюз ще проведат среща на върха в Киев на 3 февруари, с цел да обсъдят финансовата и военната поддръжка, се споделя в изказване на кабинета на президента Володимир Зеленски.

Зеленски е разискал детайлностите за срещата на високо ниво с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в първия си телефонен диалог за годината, се споделя в изказването.

" Страните разискаха предстоящите резултати от идната среща на върха Украйна-ЕС, която ще се организира на 3 февруари в Киев, и се договориха да засилят подготвителната работа ", се споделя в изказването.

Лидерите са разговаряли за доставката на " подобаващи " оръжия и за нова стратегия за финансова помощ на Украйна в размер на 18 милиарда евро (19 милиарда долара), като Зеленски е настоял първият транш да бъде изпратен още този месец, се споделя в изказването.

Миналия месец Европейски Съюз разчисти пътя за даване на помощта на Украйна в границите на по този начин наречената " мегадоговор ", която включваше приемането на минимална 15-процентна световна ставка за корпоративен налог.

Този ход последва пламенния апел на Зеленски да не се позволява вътрешните разногласия в 27-членния блок да попречат на поддръжката за Киев. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР