Украйна е застрашена от ужасна хуманитарна катастрофа, тъй като Русия

...
Украйна е застрашена от ужасна хуманитарна катастрофа, тъй като Русия
Коментари Харесай

Гутериш: Войната може да ескалира извън Украйна, заплахата от ядрен конфликт е реална

Украйна е застрашена от ужасна филантропична злополука, защото Русия ескалира войната, която може се популяризира надалеч зад рамките на украинската територия. Това съобщи пред публицисти генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш представен от „ Укринформ “.

„ Украйна е в огън. По-нататъшна ескалация на войната, инцидентна или преднамерена, заплашва цялото човечество. “ – акцентира Гутериш.

„ Ударите по гражданското население доближават ужасяващи мащаби. Загиват безчет почтени хора, в това число дами и деца. “ - уточни той.

Гутериш заяви, че Организация на обединените нации ще даде на Украйна филантропична помощ за 40 милиона $.

По думите му, войната може дълготрайно да наруши международните доставки на храни, от което най-силно ще бъдат наранени най-бедните страни.

Той означи също, че не е изключен и нуклеарен спор.

„ Перспективата за нуклеарен спор, в миналото немислима, в този момент още веднъж е действителност. Сигурността на нуклеарните обекти би трябвало да бъде обезпечена. Време е да бъде спрян ужасът, стартират против народа на Украйна и да поемем по пътя на дипломацията и мира. “ – заключи Антонио Гутериш.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР